PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Guàrdia Civil demana dades a l’Ajuntament de la Seu

El consistori prepara les informacions per fer-la arribar al jutjat del Vendrell

Per EL PERIÒDIC

Uns turistes passegen per davant de l’ajuntament urgellenc.
Uns turistes passegen per davant de l’ajuntament urgellenc. | TONY LARA
La Guàrdia Civil va requerir informació a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell el passat dimarts en relació a la contractació de serveis que  ha fet el consultori urgellenc a la consultoria Efial. Els agents espanyols van entrar a l’administració per demanar les dades sobre dites adjudicacions i segons va informar l’ajuntament, s’està treballant amb total voluntat de col·laboració i preparant la informació requerida per fer-la arribar al jutjat del Vendrell, que és qui l’ha demanat. En cap cas, però, hi va haver un registre, sinó que es va demanar informació. 
 
Operació Térmyca / La investigació a Efial es desenvolupa en l’Operació Térmyca, que fins al moment compta amb 48 registres (quatre d’ells a Andorra) i 12 detinguts. Les accions s’han desenvolupat per actuar contra delictes de corrupció municipal com blanqueig de diners o malversació de fons, entra altres. 
 
Vuit dels detinguts passaran avui a disposició judicial, segons l’agència EFE. El mitjà també destaca que un dels detinguts va ser posat en llibertat dimarts després d’haver prestat declaració davant de la Guàrdia Civil i està previst que altres dos quedin també lliures una vegada que els agents hagin escoltat el seu testimoni. 
 
Intercanvi de dades a Andorra / La investigació actual se centra en la documentació intercanviada en la mercantil Universal Gestió d’Andorra, relativa a Efial, ja que conté esquemes corporatius, documentació sobre procediments de blanqueig i sobre els sistemes retributius utilitzats en la trama d’Efial, segons matisa l’agència EFE. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT