PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Andorra servirà de prova pilot per al Consell d’Europa

Les aules tindran competències en drets humans i democràtics

Per EL PERIÒDIC

Eric Jover i l’exrepresentant d’Andorra al Consell d’Europa, ahir.
Eric Jover i l’exrepresentant d’Andorra al Consell d’Europa, ahir. | ANA/M. T.
En el marc del programa Pestalozzi per al desenvolupament professional dels ensenyants i dels actors de l’educació del Consell d’Europa, Andorra la Vella acull durant ahir i avui el taller europeu Competències d’una cultura de la democràcia, amb la participació d’una seixantena de docents, tant del Principat com de diferents països europeus, segons informa l’ANA.

Durant les jornades es donen unes competències en matèria de respecte dels drets humans i dels valors democràtics als docents participants. Aquestes s’implementaran a les aules del Principat i s’aplicaran uns indicadors per valorar-ne la seva adaptació. I en aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va destacar durant la inauguració de les jornades que Andorra servirà com a prova pilot, aportant els resultats dels indicadors al Consell d’Europa per saber si s’han de fer correccions.

Jover va ser l’encarregat d’obrir  les jornades, on va explicar que aquestes són «el primer resultat palpable» i la «primera pedra» per posar en pràctica el treball en matèria d’educació que es va portar a terme durant la presidència andorrana del comitè de ministres del Consell d’Europa.
Així, els tallers tenen l’objectiu de donar eines als docents per aplicar a les aules competències associades amb els valors democràtics i adaptar-les als currículums de cadascun dels diferents països. Jover va afegir que la formació que rebran els professors servirà, no només per aplicar-ho als alumnes, sinó perquè ells mateixos puguin servir de formadors en els seus contextos nacionals o en centres escolars.

El taller es va iniciar amb la conferència del professor emèrit de psicologia de la Universitat de Surrey (Regne Unit), Martyn Barret, que va parlar sobre el model de competències per a una cultura democràtica, i que va haver de fer la ponència a través de videoconferència, ja que no va poder arribar a Andorra per culpa de la vaga de controladors francesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT