PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aleix: «L’Administració està molt lluny de la realitat andorrana»

Per a la CEA, els nous programes d’ocupació són un encert

Per Esther Jover Martin

Un grup de persones treballant en un càtering.
Un grup de persones treballant en un càtering. | Tony Lara
«Primer hem de parlar honestament de la realitat andorrana», va matisar ahir el president de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Marc Aleix, en el moment de ser interpel·lat perquè opinés sobre les modificacions en els programes de foment de l’ocupació introduïts pel Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Per a Aleix, «l’Administració està molt lluny de la realitat andorrana». El cap visible de la PIME va insistir que «a Andorra tenim un problema estructural» i va assegurar que li ha dit al ministre Xavier Espot que n’han de parlar «seriosament».
 
El president de la PIME va argumentar que els plans de foment de l’ocupació no han funcionat fins ara perquè «des del Govern no es pot pensar que el sector privat funciona com el sector públic. L’empresariat no pot fer contractes indefinits perquè la nostra visió no pot anar més enllà dels dos mesos», i va posar com a exemple la situació que quedarà quan s’acabi l’estiu. Aleix va insistir en què «l’empresariat fa anys que no contracta més personal, i ni la plantilla demana a les empreses un augment de sou».
 
VISIÓ OPTIMISTA / Des d’un prisma molt més optimista veu la situació la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA). El president de la comissió laboral i social de la CEA, Pep Manzano, va manifestar ahir que les modificacions en els programes de foment de l’ocupació són «sense dubte, una millora notable i substancial».

Molts dels canvis introduïts han estat peticions directes de la CEA. «Esperem que s’esgoti la partida de 2,7 milions d’euros per als programes, perquè voldrà dir que es consoliden», va puntualitzar Manzano. El representant de la CEA va recordar que «els primers plans van ser un fracàs perquè no es coneixien», però va admetre que ara li consta que hi ha molt d’interès a fer-ne difusió. A més, va considerar que l’empresariat també ha de contribuir al seu èxit, ja que «tenim una responsabilitat social corporativa, no hem de fer tan sols declaracions d’intencions».
 
El que més valora la CEA dels canvis és «la millora en l’agilitat dels tràmits» i que el Govern va tenir en compte les seves observacions. A més, també va ressaltar que s’ajudi els col·lectius més vulnerables i va reiterar que el Servei d’Ocupació «ha de ser proactiu» i que faci de «gestor de les necessitats reals del país». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT