PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Ocupació esdevindrà un servei d’orientació laboral personalitzat

El personal rebrà formació específica per passar d’un perfil gestor a un de tècnic consultor

Per ESTHER JOVER MARTIN

Persones en recerca activa de feina omplen formularis al Servei d’Ocupació.
Persones en recerca activa de feina omplen formularis al Servei d’Ocupació. | TONY LARA
El Servei d’Ocupació es reorienta per passar «d’un perfil gestor a un perfil tècnic consultor». El canvi permetrà dissenyar itineraris d’orientació laboral personalitzats per a les persones inscrites, de manera que l’equip del departament rebrà formació per estar capacitat per atendre cada usuari. La reformulació del Servei d’Ocupació pretén oferir una orientació més especialitzada tant a les persones demandants de treball com a les empreses que ofereixen llocs de treball.

El responsable màxim d’Ocupació –el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior–, Xavier Espot, va explicar ahir que el nou context de millora del mercat laboral, amb menys persones inscrites al Servei d’Ocupació i un augment de les ofertes de feina, permeten oferir «un servei individualitzat, amb itineraris d’orientació laboral, diferenciació de col·lectius i intermediacions».

El projecte de millora es complementa en l’elaboració d’una nova Llei en matèria d’ocupació amb les següents premisses: «Una normativa moderna que respongui a les necessitats dels treballadors i els empresaris en aquest àmbit; una legislació que assoleixi el foment de l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació de recerca o de millora de feina, i consolidar i fer possible la millora del funcionament del Servei d’Ocupació».

Espot també va enumerar els cinc eixos en què es basa la reforma del Servei d’Ocupació: «Política de servei: del perfil gestor al perfil tècnic consultor; personalització del servei: itineraris d’orientació laboral personalitzats; tractament diferenciat de col·lectius i grups de població activa; reformulació de processos interns per garantir l’eficàcia i l’efectivitat en la gestió de les demandes dels usuaris, i estandarditzar accions de prospecció cap al mercat laboral andorrà i seguiment de les intermediacions».

El ministre va subratllar que totes les modificacions suposen un «revulsiu» per al Servei d’Ocupació.

POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ / El Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha modificat els cinc programes de foment de l’ocupació i aposta per la formació ocupacional per «millorar la qualificació professional i/o de la capacitat d’inserció laboral». Les polítiques actives d’ocupació pretenen beneficiar tant les persones demandants de feina com les empreses que n’ofereixen, identificar els nínxols de mercat i posar en contacte empreses i persones que busquen feina que poden encaixar.

En el cas de demanda de feina, el Servei d’Ocupació s’encarregarà de la recollida de dades de la persona candidata, de la definició i validació dels objectius professionals, de la definició del perfil professional, de l’anàlisi de les necessitats i de l’assignació d’itinerari d’orientació personalitzat. A més, s’informarà dels serveis oferts pel Servei d’Ocupació, de la formació i assessorament en tècniques de recerca de feina, de la proposta de formacions dins del marc de l’itinerari establert, de la derivació al servei adient en funció de la demanda o necessitat i es farà un seguiment de cada persona.

A les empreses que ofereixen una vacant de treball, se’ls notificarà quines persones corresponen als perfils professionals que busquen. «Connectarem el teixit empresarial amb els demandants d’ocupació», va concloure Espot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT