PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

El risc d’incendi al Pirineu és moderat gràcies a les pluges

Hi ha molt combustible vegetal acumulat i es demana prevenció

Per EL PERIÒDIC

Reunió d'experts a la Seu d'Urgell.
Reunió d'experts a la Seu d'Urgell. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
El director general de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat, Juli Gendrau, ha assegurat que «el risc d’incendi al Pirineu és, a hores d’ara, moderat». Gendrau va participar divendres passat a la reunió de coordinació que va tenir lloc al Parc de Bombers de la Seu d’Urgell.
En la visita a l’Alt Urgell, Gendrau va comentar que «les pluges de les últimes setmanes han anat molt bé, però venim d’un hivern molt sec que ha deixat molt combustible acumulat». El responsable de prevenció d’incendis va explicar que tot aquest combustible vegetal pot provocar que focs petits avancin ràpidament, si bé la part positiva és que els costaria més expandir-se perquè la resta de bosc està molt verd, segons  informa RàdioSeu.

Amb tot, Gendrau va insistir que «la prevenció és vital al bosc» i que, actualment, «la campanya d’incendis està desestacionalitzada», com ho demostra que, de moment, «enguany l’incendi més important ha estat al gener», per tant, «el risc ja no és només a l’estiu».

El director general va insistir que la coordinació entre agents forestals i bombers «és molt gran». Els agents rurals i els GRAF fan anàlisi i risc de la situació, s’estudien la humitat, la temperatura, l’estat de la vegetació i el risc d’incendi que hi pot haver. «Les guaites, les vigilàncies i els controls aeris, s’ordenen a partir d’aquestes dades», va aclarir Gendrau. A més a més, «aquestes dades i la coordinació amb altres cossos, policia o protecció civil, és el que s’analitza en reunions com la d’avui», va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT