PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou dipòsit de Capesa estarà en funcionament a finals de setmana

Els obrers han acabat les connexions provisionals entre l’actual i el vell espai d’emmagatzematge

Per estefania gracia

Connexió provisional entre el dipòsit nou i vell.
Connexió provisional entre el dipòsit nou i vell. | Tony Lara
Les obres del nou dipòsit d’aigua d’Escaldes-Engordany segueixen el calendari previst. Segons informa el director de Capesa, Eduard López, es preveu que el dipòsit es pugui posar en funcionament cap a finals d’aquesta setmana. «Com a màxim, s’haurà d’engegar el 9 de juliol, però esperem que entre el 7 i el 8 ja es pugui obrir». 
 
Els darrers detalls que s’estaven finalitzant eren les connexions provisionals entre el dipòsit nou i el vell, aquestes es van acabar el passat divendres. I per aquest dilluns i dimarts s’espera posar fi a l’impermeabilització. Posteriorment es farà la prova d’estanqueïtat i la desinfecció. «Després d’aquests passos podrem obrir el dipòsit», destaca López. El director també assegura que a l’octubre estarà finalitzat el segon dipòsit nou i que cap al primer trimestre del proper any «cada dipòsit tindrà les seves entrades i sortides pròpies, sense haver de treballar amb les connexions provisionals». Així, s’espera enllestir la totalitat de les obres com a molt tard el maig del 2017. 
 
Aclariment del destí dels diners / López destaca que socialment hi ha hagut alguna que altra controvèrsia amb el fet que el comú «desbloquegés 1.300.000 euros per ampliar el capital de Capesa». El director de l’entitat ja va anunciar que no es podria assumir econòmicament la construcció del segon nou dipòsit.  Tot i que aquest ja està en construcció, pagar la totalitat de les obres és una xifra que no «podem pagar. Ho vam analitzar amb els nostres experts i vam veure que no seria possible». 
 
Vers aquest fet, l’empresa va decidir fer una ampliació de capital i donar l’oportunitat a altres entitats i particulars d’entrar en els seus actius posant a la venda les seves accions. Amb el fi d’actuar en la situació, el comú escaldenc va posar a disposició 1.300.000 euros per comprar accions de l’entitat i ajudar així en l’ampliació. 
 
López assegura que Capesa està tranquil·la perquè compta amb aquests diners, però aquesta no és una solució fixa, ja que el comú només posarà la totalitat dels 1.300.000 euros en cas que cap altre inversor vulgui comprar accions de l’entitat. Per exemple, exposa López, «si uns particulars compren accions per un valor de 300.000 euros, el comú només en posarà 1.000.000».  López confia en què hi hagi més inversos, «i si no és el cas, també podríem demanar un crèdit a qualsevol entitat bancària o fins i tot al comú». 
 
El director de Capesa puntualitza així que els polèmics 1.300.000 euros del comú només servirien per comprar accions i no per pagar directament el segon dipòsit, però que amb aquesta ampliació de capital sí seria possible pagar la construcció. «Si el comú acabes comprant accions per un valor de 1.300.000 euros aquest passaria de tenir el 6,2% de la societat al 22,7%», va finalitzar López. Qui també va voler remarcar que a dia d’avui «Capesa funciona només amb recursos propis ja que de moment el comú no ha posat diners». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT