PUBLICITAT

Encamp

Un punt de càrrega per cada 11 vehicles

Durant tres anys, la càrrega serà gratuïta

Per Esther Jover Martin

Un dels punts de càrrega del país.
Un dels punts de càrrega del país. | Tony Lara
Un punt de càrrega per cada 11 vehicles elèctrics. Durant l’estiu, la xarxa pública de punts per carregar els automòbils que funcionen amb bateries elèctriques s’haurà desplegat amb un total de 16 punts. La distribució s’ha calculat segons el parc nacional d’automòbils elèctrics que, gràcies al Pla Engega, serà en breu de 180 vehicles. Gràcies a un conveni vigent durant tres anys, la càrrega dels vehicles durant aquest període serà gratuïta i després ja s’aplicarà una tarifa.
El director general de FEDA, Albert Moles, va comentar ahir que si el parc d’automòbils elèctrics creix molt durant els pròxims anys caldrà augmentar els punts de càrrega al carrer. Amb tot, l’aposta per al vehicle elèctric passa per aque cada propietari en carregui les bateries a casa seva, al seu garatge. De fet, ja s’estan instal·lant punts de càrrega individuals o en edificis d’habitatges.
 
Carregar un vehicle suposa una despesa de 3kw, que equival a la despesa d’una llar mitjana. Si tot el parc mòbil del país fos elèctric, uns 50.000 vehicles, la despesa de 150.000 kw igualaria a tot el consum energètic que fa tot el país en un mes de màxima ocupació com el febrer. Per això, FEDA aposta per l’eficiència energètica i reduir el consum elèctric a les llars i edificis públics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT