PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern implementa la signatura electrònica

S’espera homologar el certificat de cara al primer semestre del 2017

Per marisa da costa

Quan es compleix un any del llançament de la plataforma que el Govern va posar en marxa amb la voluntat d’agilitzar els processos burocràtics entre les persones físiques i jurídiques, d’una banda, i l’administració, de l’altra, es posa en funcionament la signatura electrònica. La firma, que podran utilitzar tant particulars com privats a partir del dilluns vinent i que ara per ara únicament servirà perquè les empreses puguin dipositar els comptes de forma electrònica, s’engega a nivell intern per aconseguir-ne la «penetració» social i, posteriorment, iniciar el procés d’homologació amb les comunitats veïnes. 
 
El proper 4 de juliol el dipòsit de comptes es podrà efectuar a través de la xarxa gràcies a l’entrada en funcionament del certificat electrònic, una identitat per al web que, tot i que per ara únicament serveix per a presentar el dipòsit de comptes, es treballa perquè en un futur proper el procés de firma sigui «universal» i permeti «intercanviar documents entre persones i empreses». Va assegurar-ho el secretari general del Govern Jordi Casadevall, qui també va augurar que de cara al proper exercici s’homologui aquesta signatura amb Espanya, França i Portugal i, un cop consolidada, es pugui presentar el certificat a la comunitat veïna per eixamplar-ne l’ús. 
 
Si ara l’única aplicació és la presentació del dipòsit de comptes anual, Casadevall va informar que s’està treballant amb la seguretat social per tal que, el primer semestre del 2017, els contribuents puguin fer la cotització a través de la xarca. Els tràmits del transport públic o la possibilitat de fer factures on-line són dues altres aplicacions que s’estudien. El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, present a la roda de premsa de presentació de la certificació electrònica va valorar molt positivament aquest darrer punt. La factura on-line permetria «desencallar» i «agilitzar» el procés de pagament de l’Administració a les empreses.
La Cambra de Comerç ha insistit reiterades vegades en exigir al Govern el pagament a temps dels seus deutes amb els proveïdors, en vista als retards de l’Executiu a l’hora de satisfer els seus deutes amb empresaris. 
 
El certificat s’obté presentant al Govern els documents acreditatius. Els interessats poden informar-se al telèfon 821301 o bé al web www.signaturaelectronica.govern.ad. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT