PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els beneficis de Crèdit Andorrà van crèixer en un 0,6% el 2015

Els recursos dels clients superen els 13,5 milions dels 16,5 del volum total del negoci aquest exercici

Per El Periòdic

La seu central de Crèdit Andorrà, a la capital.
La seu central de Crèdit Andorrà, a la capital. | Tony Lara
El balanç del Grup Crèdit Andorrà a dia 31 de desembre del 2015 reflecteix, segons comunica l’entitat financera, la posició de banc de referència del sector financer andorrà. El banc va incrementar en un 0,6% el resultat net consolidat el 2015 respecte de l’any anterior, arribant als 72 milions d’euros. Així, el volum de negoci arriba als 16.576 milions d’euros, dels quals 13.583 milions d’euros corresponen a recursos de clients i 2.993 milions d’euros a inversió creditícia. Del total de recursos de clients, el volum de dipòsits ha arribat als 4.915 milions d’euros (un 2,3% més que l’exercici anterior). 
 
Quant als resultats de l’activitat, el Grup Crèdit Andorrà ha assolit un marge ordinari de 247,2 milions d’euros, un 8,7% més que l’exercici anterior, segons informa l’agència ANA. El marge d’explotació s’ha situat en 107,5 milions d’euros, un 4,69% més que el 2014, fet que posa de manifest la capacitat del Grup de generar beneficis de la seva activitat ordinària de manera recurrent. 
 
Solvència i liquiditat/ Les dades publicades ahir pel grup n’exposen la rigidesa. D’una banda, la ràtio de solvència ha pujat fins al 21,82% (més del doble del mínim legal exigit, del 10%) i la ràtio de liquiditat s’ha situat en el 65,14% quan el mínim legal és del 40%. Aquests indicadors es deuen a la tendència del banc per un perfil de risc baix i una política contínua de reforçament orgànic del capital, segons afirma a través del balanç. Els fons propis de què disposava a tancament de l’exercici 2015 es van situar en 623 milions d’euros, fet que permet continuar tenint un nivell adequat de capitalització per garantir un creixement sostingut. 
 
El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, va voler destacar que «com a banc de referència en el sector, durant el 2015 hem continuat treballant amb rigor i professionalitat per preservar la confiança i la reputació que ens ha atorgat la nostra trajectòria al llarg dels anys, per poder contribuir, així, a la bona marxa del sector i de l’economia andorrana». 
 
Crèdit Andorrà ha tancat el 2015 «mantenint el lideratge en el mercat andorrà, amb un model de negoci que respon a la vocació de servei i a la voluntat d’estar al costat de les persones i les empreses». Segueix dient que «ha continuat treballant per consolidar l’operativa orientada a l’especialització i l’assessorament, per donar una resposta més ajustada a les necessitats concretes de cada client». 
 
Un del objectius del 2015 ha estat, recorda, oferir serveis diferencials que ajudin a estendre la relació amb el banc i arribar al client en el moment adequat a través del canal correcte. En aquest sentit, ha treballat en la transformació digital, els serveis en línia i la digitalització de les comunicacions. 
 
Primer banc d’andorra/ El 2015 Crèdit Andorrà va ser classificat en el primer lloc dels bancs d’Andorra i en la posició 800 a escala mundial en termes de fortalesa i capitalització en el rànquing Top 1000 que elabora la revista The Banker del grup Financial Times (edició juliol 2015). La publicació financera Global Banking & Finance Review va distingir per tercer any consecutiu Crèdit Andorrà com el millor banc d’Andorra en banca privada el 2015. També li va atorgar el premi al millor banc 2015 en Responsabilitat Social Corporativa a Andorra. Fitch Ratings ha confirmat a Crèdit Andorrà la qualificació creditícia a llarg termini BBB amb perspectiva estable i a curt termini F3 (juny de 2016). 
 
En el marc del compromís social, s’han destinat 2,6 milions d’euros a iniciatives adreçades a la societat, a promoure el progrés econòmic i social, el coneixement, el benestar i la cultura. Una de les novetats del 2015 va ser el cicle de conferències Crèdit Andorrà Global Forum, amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania ponents de referència. L’entitat manté una línia continuista de cara al futur. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT