PUBLICITAT

la seu d'urgell

L’Alt Urgell acollirà aquest estiu deu concerts del FeMAP

Organyà se suma enguany a la Seu d’Urgell i Estamariu

Per El Periòdic

Presentació a Organyà del FeMAP a l’Alt Urgell, ahir.
Presentació a Organyà del FeMAP a l’Alt Urgell, ahir. | El Periòdic
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) obrirà aquest divendres la seva sisena edició, que oferirà deu concerts a l’Alt Urgell (la Seu d’Urgell, Castellciutat, Estamariu i Organyà) durant el mesos de juliol i agost. La inauguració tindrà lloc a capital alturgellenca i comptarà amb l’assistència de la consellera de Governació, Meritxell Borràs.
 
El tret de sortida al FeMAP 2016 es durà a terme amb Les Quatre Estacions, d’Antonio Vivaldi, una de les obres més populars del repertori barroc. El concert es podrà escoltar al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.
 
La presentació del programa de concerts i activitats a la comarca es va dur a terme ahir a Organyà, que s’incorpora per primera vegada a l’esdeveniment musical i acull els assajos per al concert inaugural. A la roda de premsa hi ha assistit l’alcalde de la vila, Celestí Vilà; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el regidor de Cultura d’Organyà, Sergi Parramon; el director del Festival, Josep Maria Dutrèn, i el vicerector de la Universitat de Lleida, Joan Biscarri, informa RadioSeu
 
Vilà ha destacat en la seva intervenció la importància d’acollir un concert del FeMAP «perquè la gent de fora conegui Organyà i també es pugui gaudir de música de molta qualitat a prop de casa». Per la seva banda, Albert Batalla s’ha mostrat satisfet de la consolidació del festival, tot recordant que la iniciativa va tenir com a motor la Seu d’Urgell. Per Batalla és important destacar que el FeMAP és «l’aposta cultural transversal més potent que s’ha fet mai al Pirineu i el festival de música antiga més gran d’Europa». D’altra banda, el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, ha reiterat «la centralitat de la Seu d’Urgell» i la qualitat de l’oferta musical, complementada amb activitats culturals, gastronòmiques, formatives i socials.
 
A part del concert inaugural, la Seu d’Urgell acollirà el 15 de juliol Il Coro d’Arcadia i Maria Cristina Kiehr, que proposen un Viatge musical per les cantates d’Scarlatti i Vivaldi. Gli Incogniti, una formació francesa que ha actuat en prestigiosos festivals serà a Castellciutat el 21 de juliol per oferir False consonances of melancholy.
 
Grups de Ripoll / Organyà acollirà el 23 de juliol el concert Despertant instruments adormits, d’Antoni Madueño-Clus Trobar. En el marc del FeMAP Local, diverses formacions de Ripoll (la Coral de Santa Maria i el Cor Els Follets) actuaran el grup de música medieval i interpretaran un obra musical dels segles X-XII amb rèpliques dels instruments esculpits a la portada del Monestir de Ripoll.
 
D’altra banda, el 13 de juliol serà el tron de Raquel Andueza i Jesús Fernández Baena, que oferiran l’obra D’amore e tormenti a Estamariu. L’Ensemble O Vos Omnes passarà per la capital de l’Alt Urgell el 14 d’agost, amb Misses brevsis de Haydn i Mozart. La formació Acadèmia 1750 hi actuarà el 19 d’agost amb el seu programa El viatge del Rei, que recull la música que va acompanyar el jove Felip V en el trajecte de la seva coronació, de Versalles a Espanya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT