PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cinefòrum celebra la jornada de la transsexualitat amb ‘Tchindas’

La projecció del documental, el proper dia 1, comptarà amb la visita de García, codirector de l’obra

Per El Periòdic

Captura del documental en què es veu la protagonista i que es podrà veure d franc el dia 1 al Cinefòrum.
Captura del documental en què es veu la protagonista i que es podrà veure d franc el dia 1 al Cinefòrum. | El Periòdic
El primer del proper mes de juliol el Cinefòrum projectarà, tot coincidint amb la celebració de la jornada mundial en pro de la transsexualitat, el documental Tchindas, el codirector del qual, Pablo García, serà present durant l’acte.
 
El dia 1 vinent, i gràcies a la col·laboració establerta entre l’associació Som Com Som, el Cinefòrum i el Comú d’Andorra la Vella, el públic podrà gaudir de la visualització de l’obra codirigida per Pablo García i Marc Serena, Tchindas, obra estrenada el passat any amb què es fa el retrat d’una persona transsexual i amb la qual l’associació Som com Som vol celebrar el dia internacional de l’orgull i la visibilitat LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals). 
 
En el marc de les activitats de l’associació del 2016 destinades al col·lectiu transsexual, l’associació ha volgut impulsar aquest projecte per resoldre i treballar estigmes socials vers la disfòria de gènere i la situació actual al país en comparativa a la situació internacional, entre d’altres, l’Àfrica. És per aquest motiu que l’entrada a l’esdeveniment, que tindrà lloc a partir de les 20 hores, comptarà amb la presència del productor audiovisual i codirector de l’obra, Pablo García. Amb tot, es vol donar un pas vers la normalització del col·lectiu, en especial de les persones transsexuals. pel que l’entrada al Cinefòrum serà lliure per a tots els assistents interessats.
 
La trama/ Tchinda Andrade protagonitza l’audiovisual; es tracta d’una persona que, tal com es descriu al mateix web de l’obra, molt estimada a l’illa de São Vicente, a Cap Verd, cerca fer del carnaval del seu origen una festa de llum, música i color. El film relata el seu dia a dia al lloc i pretén així ser una via per a la normalització de la transsexualitat en el dia de l’orgull LGBTI. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT