PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els Bombers sufoquen tres focs durant la revetlla de Sant Joan

Dos incendis van tenir lloc en un camió de reciclatge i en un pis i un tercer, que es va estendre, en un contenidor

Per ESTHER JOVER MARTIN

Els bombers extingeixen l’incendi en un camió d’escombraries amb paper i cartró, dijous a la nit.
Els bombers extingeixen l’incendi en un camió d’escombraries amb paper i cartró, dijous a la nit. | EMILIO PRENAS
La gent encara no ha après a divertir-se per la revetlla de Sant Joan sense causar danys al mobiliari urbà ni molestar el personal que detesta els petards, o si no, que li ho preguntin al grup El pont d’Arcalís, que va demanar que la pólvora no es llencés on tenia lloc el ball, però la plaça Guillemó va acabar semblant un camp de mines mentre els balladors abandonaven l’escena. Per als Bombers la nit va ser moguda: nou sortides per sufocar petits focs en contenidors i matolls, i tres sortides de rellevància per apagar incendis.

El primer sinistre es va declarar uns minuts abans de les deu la nit. Algú va llençar un petard a la càrrega d’un camió d’escombraries, concretament, un vehicle de reciclatge de paper i cartró que es trobava al carrer Prat de la Creu, davant de l’edifici del Govern. El petard va provocar un incendi a l’interior del vehicle ja que el paper i el cartró cremen ràpidament. El cap de guàrdia del Cos de Salvament i Extinció d’Incendis va admetre ahir que els «havia costat molt accedir al foc» ja que  la càrrega està dins d’un compartiment. El camió estava aturat i bloquejat perquè havien saltat els sistemes de seguretat.

Mentre s’actuava en aquest ensurt, els Bombers van rebre l’avís d’un incendi en un pis a Escaldes-Engordany, a la segona planta de l’immoble Nou Parc, al carrer Nou. Les causes del foc encara s’han de determinar, per tant, no es pot assegurar que fos causat per un coet perdut. El cap de guàrdia també va confessar que l’extinció havia estat «complicada» ja que per entrar al pis es va haver d’obrir una porta blindada. A l’interior del pis no hi havia ningú i, per tant, no s’han hagut de lamentar danys personals, només materials. A més, les flames es van quedar en una habitació, que estava tancada, i el foc no va tenir temps d’estendre’s per tot l’habitatge.

La tercera intervenció rellevant va ser a Sant Julià de Lòria, a l’avinguda Francesc Cairat, cap a les 23.30 hores. Un contenidor va començar a cremar després que algú hi llencés un petard, i el foc es va propagar a la terrassa d’un bar que estava al costat, a un vehicle que estava estacionat i a la façana del Banc de Sabadell. En aquest cas, també només es van haver de lamentar danys materials i cap persona va resultar ferida, ja que la terrassa estava desmuntada, és a dir, només hi havia l’estructura.

SENSE FERITS / D’altra banda, els Bombers van explicar que només van sortir dues ambulàncies durant la revetlla de Sant Joan, tot i que no van poder especificar si havia estat per cremades. El que sí van assegurar és que «havia estat una nit més tranquil·la de l’habitual», sempre parlant de les sortides nocturnes de les ambulàncies. Des de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el cap de guàrdia del Servei d’Urgències va comentar ahir que no hi havia hagut cap actuació de rellevància.

La nit de Sant Joan, excepte pels focs provocats per gent que encara no sap llençar petards amb seny, va ser tranquil·la i ningú va patir cap ferida de consideració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT