PUBLICITAT

Andorra la Vella

Educació ensenyarà els nens com circular amb patinet

Els agents faran un curs per millorar les formacions escolars

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la reunió que va tenir lloc ahir.
Un moment de la reunió que va tenir lloc ahir. | ANA / C.G.
El programa d’Educació Viària inclourà, de cara el curs que ve, una formació específica per als escolars per ensenyar-los com circular amb ginys com el patinet, les bicicletes o els monopatins. Segons va explicar ahir el ministre d’Educació, Eric Jover, l’objectiu és que els infants «siguin conscients de les normes» i de com han de circular amb aquestes «noves formes de mobilitat». Es tracta, tal com va manifestar Jover, d’adaptar-se a les noves necessitats i canvis viaris que requereix la societat.

Una altra de les novetats del curs 2016-2017 serà, tal com també va anunciar el titular de la cartera d’educació, que els agents de circulació rebran un curs de capacitació pedagògica per millorar les formacions als escolars tenint en compte la seva edat ja que el programa va adreçat a nens d’entre 4 i 16 anys. En total, la formació, que tindrà una duració de 30 hores, la rebran una trentena d’agents. La principal finalitat és donar als agents «més eines pedagògiques» per poder arribar a tots els infants, «ja que no és el mateix educar un nen de quatre anys que un de 16», va plantejar el ministre.

Les declaracions del ministre van tenir lloc ahir al matí a l’edifici administratiu de Govern un cop finalitzada la reunió de valoració del curs entre els implicats al Programa d’Educació Viària. Per Eric Jover, el balanç del curs «és molt positiu». Segons va informar, enguany s’han realitzat un total de tretze activitats diferents adaptades a les diferents edats dels participants. Pel que fa al nombre d’alumnes, aproximadament 4.000 provinents dels tres sistemes educatius han participat en els tallers i les formacions.
Balanç del projecte/ Des de l’any 2.000, el Govern juntament amb la implicació dels set comuns, la Policia i diverses entitats com l’Automòbil Club Andorra, impulsen aquest programa amb l’objectiu de formar els joves del país per la seguretat viària. En aquest sentit, el ministre d’Educació va fer una valoració «molt positiva» dels 16 anys que fa que s’implementa aquesta formació.

El Programa d’Educació Viària té com a objectiu final «disminuir els riscos associats a la mobilitat i inculcar una sèrie de valors als nostres joves». Es tracta de fer política de prevenció per evitar «fets dramàtics, els quals no podem eliminar, però sí reduir», va indicar Jover, que es va mostrat convençut que han contribuït a evitar accidents al llarg dels 16 anys de vida del programa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT