PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Comerciants de Meritxell volen l’estudi de viabilitat del tancament

El comú té previst prohibir el trànsit a la part baixa de l’avinguda al mes de juliol

Per EL PERIÒDIC

La cònsol Conxita Marsol.
La cònsol Conxita Marsol. | TONY LARA
No tots els comerciants de la part baixa de l’avinguda Meritxell –el tram comprès entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda– veuen amb bons ulls el tancament del vial al trànsit previst durant el mes de juliol. Un grup de comerciants han enviat una carta a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, per demanar-li que «abans d’iniciar el projecte i procedir al tancament de l’accés rodat a l’avinguda Meritxell, tingueu bé a concertar una reunió en la qual puguem comentar aquesta qüestió i se’ns pugui lliurar el projecte i l’estudi de viabilitat».

En la missiva, els firmants remarquen que «no tots hem estat informats de la decisió final del comú ni compartim que es procedeixi al tancament de l’eix, motiu pel qual ens mostrem profundament preocupats perquè desconeixem si realment el que apareix als mitjans de comunicació és cert». A més, puntualitzen que «l’associació de comerciants de l’avinguda Meritxell no és representativa de tots els comerciants d’aquesta zona».
En un altre paràgraf de la carta, els comerciants dubtosos de la mesura de convertir la part baixa de Meritxell en només per a vianants asseguren a Marsol que «coincidim perfectament amb vostè sobre la necessitat de mantenir i millorar l’atractiu comercial de la zona», però clamen contra el desconeixement sobre «el projecte que es vol implementar ni si es disposa de l’estudi de viabilitat econòmica que demostri que el tancament d’aquest tram (...) implicarà una millora comercial i aportarà beneficis a la zona».

Per als comerciants molestos, el moment econòmica actual és «molt sensible» i consideren que «una decisió no encertada pot comportar conseqüències negatives irreversibles». A més, creuen que «l’imminent inici de les obres de construcció de l’edifici conegut com The Cloud, pot comportar dificultats d’accés i de mobilitat mentre durin els treballs, que desconeixem si han estat analitzades i preses en consideració».
Marsol haurà de continuar amb la pedagogia sobre la voluntat de convertir Meritxell en un Vivand.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT