PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

«Cambrer, cambrer, una de tapes!»

Els restaurants de la capital celebren la iniciativa però demanen fer activitats més repartides

Per ESTEFANIA GRACIA

Els ciutadans gaudeixen de l’Andorra de Tapes al centre de la capital.
Els ciutadans gaudeixen de l’Andorra de Tapes al centre de la capital.
«Cambrer, cambrer, una de tapes!». Aquest és el crit que més estan escoltant darrerament els restaurants del Centre Històric d’Andorra la Vella. I és que des del passat dijous i fins aquest diumenge la zona està acollint l’Andorra de Tapes, una iniciativa que, segons els treballadors del barri, dóna molt «moviment» a la parròquia.

«Amb activitats com l’Andorra de Tapes la zona es dóna a conèixer encara més, tot i que aquest ja és un centre amb força afluència de gent», matisa Ramon Cabiscol, un restaurador del Centre Històric. Tot i això, els treballadors de la zona coincideixen en què tot i que l’Andorra de Tapes és una bona proposta, «caldria fer activitats durant tot l’any, no només a l’estiu, i fer-les més separades».

Jenifer Granados, una altra restauradora del barri, remarca que  s’ha de mirar «de repartir una mica més els actes, ja que al coincidir la jornada de les tapes amb el Jambo Street, el passat cap de setmana vam tenir moments de molta feina, i al concentrar-se tot en només uns dies, l’afluència no està massa repartida. Segurament, aquest cap de setmana, que no hi ha el Jambo, tindrem menys enrenou». Cabiscol també coincideix en el fet que cal fer les activitats «de forma més repartida, i si s’ha de coincidir, mirar de fer accions conjuntes amb altres parròquies perquè tot el país estigui mobilitzat».

Durant aquest dies, els diversos restaurants i bars de la zona estan repartint un seguit de plats característics que deixen entreveure com de bé, o no, es pot dinar o sopar en un establiment concret.

Doncs Granados destaca que molts dels qui demanen tapes «després ja es queden per menjar alguna cosa més i acaben dinant i sopant al restaurant, així que tota activitat que es faci per promoure el consum i donar vida al barri és benvinguda».

Pel que fa als assistents que aquests dies s’han anat desplaçant als diversos establiments que formen part de la iniciativa gastronòmica, els treballadors comenten que un 80% són gent del país i un 20% turistes, «tot i que molts dels clients estrangers que venean a menjar una tapa ho fan perquè es troben amb la música i la gent al carrer, no perquè ho sàpiguen de fa dies», destaca Sara Valen, una restauradora del barri.

Per tant, «potser caldria fer una mica més de difusió entre els hotels perquè la gent de fora tingués constància d’aquesta i futures activitats que es puguin realitzar», destaca la mateixa. Rosa Maria Muñoz, una altra restauradora del Centre Històric, matisa que al barri ja hi ha moviment, «però cal que es bellugui tot! Per sort, aquesta és una zona coneguda, si més no, quan fa bo, ja que a l’hivern tenim les pistes d’esquí, però mai està de més fer activitats de forma més seguida perquè la gent surti i vegi que a Andorra es fan coses». També és important «que es promocionin altres parts de la parròquia, ja que certes zones estan desertes», puntualitzen alguns dels restauradors.

La iniciativa Andorra de Tapes està emmarcada en la Ruta de Tapes que organitza Estrella Damm, així, per 2,50 euros, els interessats poden gaudir d’un quinto més una tapa especial alhora que surten a esvair-se una mica del dia a dia i l’estres del treball.

Qui pogués tenir ara mateix una cervesa en mà i fer un petit tastet dels aliments del Principat per acabar d’arrodonir el dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT