PUBLICITAT

Andorra la Vella

El primer dia obert per votar al consolat d'Espanya registra 650 visites a les urnes

Els vots per correu arriben als 844 sobres a falta d'un dia per al recompte final

Per Iván Moure

Dues dones efectuen el seu vot al consolat d’Espanya a Andorra, ahir a la tarda.
Dues dones efectuen el seu vot al consolat d’Espanya a Andorra, ahir a la tarda. | TONY LARA
Ahir, el primer dia obert per votar al consolat d’Espanya a Andorra va registrar un 65% del total de les darreres eleccions del país veí del sud, que va arribar als 1.000 vots. Les urnes es van omplir ahir amb 650 sobres en un horari ininterromput des de les nou del matí a les vuit de la tarda.
 
Des de l’ambaixada asseguren que l’afluència de públic va ser regular durant tot el dia, «sense grans cues però de manera constant», va assegurar la cancellera, Ester Estepa. «És possible que la gran xifra que ha vingut a votar es degui a que s’apropa Sant Joan i la gent marxa de cap de setmana».
 
En tot cas, és més que probable que durant els tres dies que queden per votar –avui i demà tornen a obrir portes de nou del matí a vuit de la tarda, dissabte de nou a cinc i diumenge de nou a una– se superi el miler. Estepa va voler encoratjar els residents espanyols a apropar-s’hi: «Notem més interès, hi ha moltes trucades de gent que s’interessa per passar per les urnes i jo convido a tothom que pugui a fer-ho; és important perquè Espanya té davant seu un bon embolic polític i és el ciutadà el que ha d’arreglar-ho amb el seu vot».
 
Pel que fa al vot pel correu, encara no hi ha el recompte definitiu perquè l’últim dia per fer-ho era ahir, i és avui quan el consolat rep els sobres provinents de totes les parròquies. Tot apunta a que es mantindrà el miler de persones que van utilitzar aquesta via per votar a les eleccions del mes de desembre passat, que no va haver-hi investidura, i ahir el consolat comptabilitzava exactament 844.
PUBLICITAT
PUBLICITAT