PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

27 concerts ompliran la plaça Coprínceps a l’estiu

La Setmana de jazz homenatjarà el músic Tete Montoliu

Per EL PERIÒDIC

La cantant de jazz Txell Sust.
La cantant de jazz Txell Sust. | EL PERIÒDIC
Torna el Festival Internacional Colors de Música d’Escaldes-Engordany, que tindrà lloc del 4 de juliol al 31 d’agost, amb un total de 27 concerts gratuïts a la plaça Coprínceps. L’esdeveniment agrupa els cicles Setmana de jazz al carrer , que enguany compleix deu edicions, Músiques del món i les Nits del món i, com sempre, apostant pels músics del país. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, va anunciar ahir que una de les principals novetats és la programació d’un concert per celebrar l’arribada del Tour de França a Escaldes, segons informa l’ANA.

La programació arrencarà amb la desena edició de la Setmana del jazz, entre el 4 i el 8 de juliol, cada dia a les 19.30 hores, que retrà homenatge al padrí de l’extingit Festival Internacional de Jazz d’Andorra, Tete Montoliu. Una de les principals característiques del cicle serà l’aposta per la veu femenina, amb les actuacions de Mathilde Toussaint Quartet o el de Txell Sust amb la Big Band Maresme, entre d’altres. La Setmana de jazz la tancarà l’ONCA Bàsic i Clàudia Bardagí & Cia l’11 de juliol, amb un concert que s’emmarca amb l’arribada del Tour de França.

El cicle Nits del món comptarà enguany amb un concert dedicat a França, un altre d’homenatge a Amy Winehouse, i un tercer a ritme de Cuba per donar suport a Andorra la Vella com a Capital Iberoamericana de la Cultura 2016. La directora de Cultura, Anna Garcia, va comentar que després de l’èxit de l’any passat, el 21 de juliol s’organitzarà de nou una Nit del Silenci en què la música s’escoltarà a través d’uns auriculars.

Finalment, i a petició del públic, el cicle Músiques del món tindrà un total de 17 concerts, tres més que el 2015. Les actuacions tindran lloc durant tot l’agost, de dilluns a dijous a les 19.30 hores. Garcia va remarcar que es recupera la col·laboració amb el Centre de la Cultura Catalana perquè el guanyador i el finalista del Premi Carles Sabaté –Quim Salvat i paper de Plàstic, respectivament– actuïn al Festival Colors de Música.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT