PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

En Comú Podem defensa polítiques per a les zones rurals

Moya vol recuperar la Llei per al Desenvolupament Sostenible del Medi Rural

Per EL PERIÒDIC

Jaume Moya acompanyat de Sara Vilà, Jordi Pino i Antoni Viñals.
Jaume Moya acompanyat de Sara Vilà, Jordi Pino i Antoni Viñals. | RÀDIO SEU
El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) a la circumscripció de Lleida, Jaume Moya, es va comprometre dissabte en un acte públic a la Seu d’Urgell a tirar endavant la Llei per al Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, aprovada el 2007 pel Congrés dels Diputats i «oblidada en un calaix», tal com va informar la ràdio de la capital urgellenca.

Moya va advocar perquè les zones rurals de Catalunya «tinguin veu», malgrat que representen només una petita part de la població, «dispersa per una àmplia part del territori».
ECP aposta per implementar les eines específiques plantejades en la llei i subratlla la importància de fugir dels monocultius en nuclis mitjans i petits, «atomitzant les fonts de riquesa i dinamitzant econòmicament el territori». Així mateix, Jaume Moya creu imprescindible «garantir-hi l’accés bàsic a l’energia, l’aigua, la salut, les comunicacions o Internet, aspecte clau per a la demografia». I va afegeir: «Tot plegat ha d’anar acompanyat de les eines de participació i de decisió local que són una garantia per a la regeneració democràtica que promou el programa d’ECP». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT