PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Compte enrere per la cremada de la revetlla de Sant Joan

Els participants a la festa elaboren les falles tradicionals que rodaran

Per E.J.M.

El fallaire major, amb les falles tradicionals, ahir.
El fallaire major, amb les falles tradicionals, ahir. | EMILIO PRENAS
Només queden quatre dies per la celebració de la revetlla de Sant Joan, o el que és el mateix, per la festa de les falles. L’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella se’n va anar a la Conella per aconseguir escorça de beç (bedoll) i fabricar les poques falles tradicionals que faran rodar dijous a la nit a la placeta del Puial.

Des que es va recuperar la celebració de la crema de les falles, a finals dels anys 80, es va decidir que les falles no es fessin segons el mètode tradicional, que consisteix en clavar diversos fragments d’escorça de beç en una branca de boix, per evitar el desgast dels arbres. Des d’aleshores, s’elaboren unes poques falles tradicionals per donar el tret de sortida a la festa, amb el privilegi per al fallaire major, Albert Roig, i també per als fallaires que enguany fan el salt de la llum (reservat als menors de 16 anys) al foc.  La majoria de les falles que es cremaran dijous a la nit estan elaborades amb un paper i una malla especial.

La cremada de falles de Sant Joan 2016 començarà dijous, a les onze de la nit, a la placeta del Puial. Els fallaires recorreran el centre històric de la capital fins celebrar el final de festa a la plaça Guillemó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT