PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arròs per celebrar 38 anys

La parròquia d’Escaldes-Engordany commemora la seva creació, l’any 1978, amb una festa popular amb una arrossada, música i balls

Per E.J.M.

Els cuiners de l’arrossada omplen els plats per als comensals, ahir.
Els cuiners de l’arrossada omplen els plats per als comensals, ahir. | ANA/B.N.
El 14 de juny de 1978 va néixer la parròquia d’Escaldes-Engordany. Per celebrar el seu 38è aniversari, el comú va organitzar ahir una festa popular per reunir el veïnat de la parròquia entorn d’un bon àpat. «Amb la panxa buida no hi ha alegria» era el lema que constava als tiquets que, per 5 euros, donaven dret a un plat d’arròs de muntanya, el plat commemoratiu, un got amb vi o aigua, pa i un gelat.

Ben d’hora, la gent ja ocupava els millors llocs amb ombra al parc de la Mola, on a partir de les dues de la tarda es va començar a repartir l’arròs, preparat pel xef Abundi Monterde i una bona colla de cuiners, que van distribuir 1.200 racions d’arròs. Un imprevist amb el gas va fer que l’arròs es llencés a les paelles més tard del previst, però, tot i que la calor i la gana no afluixaven, els comensals van esperar pacientment el seu torn. Hi va haver arròs per a tothom i alguns van repetir.
La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, no es va perdre la celebració i va celebrar que «finalment el temps ens ha acompanyat», segons va declarar a l’ANA. A més de l’arrossada, la cònsol va detallar que la festa incloïa «tallers d’educació viària, activitats infantils i actuacions musicals». Marín també va destacar que, tot i que la festa serveix per commemorar l’aniversari d’Escaldes, «veig a molta gent d’altres parròquies i això també és molt positiu».

La jornada festiva va començar amb els tallers d’educació viaria i la ballada de sardanes organitzada per l’Associació de Sardanista d’Andorra. Més tard, abans del repartiment de l’arròs, el públic va gaudir de l’actuació de l’Esbart Santa Anna. Després de dinar, la canalla va divertir-se amb un espectacle infantil i la jornada va acabar amb el ball de fi de festa al parc de la Mola.

Entre els comensals, hi havia dos ministres: el d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. També es va deixar veure el cap de Govern, Toni Martí, veí de la plaça, escaldenc i excònsol major de la parròquia, que va aprofitar per saludar tothom i, fins i tot, es va fotografiar amb un xaval que aspira a ser cap de l’Executiu en un futur.

La meteorologia no va fallar i va acompanyar una jornada festiva de germanor, en què molta gent que no es coneix comparteix taula i conversa, treu les carmanyoles amb amanides per acompanyar l’arròs i gaudeix de l’arribada imminent de l’estiu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT