PUBLICITAT

Andorra La Vella

Malalts enclaustrats al domicili

El nombre de baixes laborals baixa un 5,4% entre el gener i el maig respecte el mateix període del 2015

Per LÍDIA RAVENTÓS

La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili.
La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili. | TONY LARA
La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, va preguntar ahir en la sessió de control del Consell General pel balanç del primer any d’aplicació del reglament de les prestacions d’incapacitat temporal de la CASS que obliga els malalts a romandre al seu domicili de 9 a 12 hores i de 15 a 17 hores. Una mesura que no convenç a la consellera, que va exigir al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, que es faci enrere i l’elimini.
 
Per la seva banda, el titular de la cartera sanitària va argumentar que «no és una mesura de càstig, sinó de control» per evitar «fraus». A més, va exposar que el volum de baixes que s’han donat entre els mesos de gener i maig d’aquest any –un cop ja implantada la restricció horària– és un 5,4% inferior a les que es van donar en el mateix període del 2015. 
 
Gili va insistir en remarcar que la mesura no és beneficiosa per als malalts i va criticar que no es comptés amb la opinió dels professionals mèdics abans d’instaurar-la. 
 
En rèplica, Marfany li va recordar que els malalts tenen la opció de demanar una modulació d’aquest horari i que durant aquest període només ho ha fet un 6% de les persones que estan de baixa. Una xifra que, al seu parer, demostra que la  mesura està acceptada. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT