PUBLICITAT

Andorra la Vella

Concert a la fàbrica de paraires

El sisè Festival de Música Antiga dels Pirineus, el Femap, ha programat tres concerts a Andorra

Per El Periòdic

El pont de la Tosca en obres.
El pont de la Tosca en obres. | Tony Lara
El sisè Festival de Música Antiga dels Pirineus, el Femap, ha programat tres concerts a Andorra els dies 13 de juliol i 14 i 25 d’agost, amb tres dels concerts «més luxosos» del festival, considerat «el més gran de música antiga de tot Europa», segons el seu director, Josep Maria Dutrèn. Com a  escenaris, repeteixen el jaciment de la Roureda de la Margineda i la Casa-Museu d’Areny-Pladolit i, com a novetat, s’incorpora una antiga fàbrica de paraires i teixidors, ara en desús, ubicada a tocar del Pont de la Tosca d’Escaldes. 
 
El jaciment de la Margineda acollirà, el 13 de juliol, el grup Capella de Ministrers, que interpretaran «un itinerari musical per la Mediterrània de la mà de Ramon Llull i les obres que va escriure», va explicar ahir la consellera delegada de Molines Patrimonis (patrocinadors del festival), Montserrat Cardelús. El concert es completarà amb una visita guiada al jaciment una hora abans del concert, amb Albert Villaró de guia.

El 14 d’agost, el Museu d’Areny-Plandolit acollirà un concert de Jesús Fernández Baena i la soprano Raquel Andureza, «l’espanyola més internacional en matèria de música antiga», va puntualitzar Dutrèn. Abans del concert, també hi haurà una visita guiada.
 
Finalment, el 25 d’agost, la formació de la Ritirata oferirà un concert de corda amb composicions de Boccherini, Haydin i Arriaga, en un escenari fins ara desconegut, una fàbrica deshabitada. El Femap s’arrisca amb aquest nou espai per mantenir un dels objectius d’aquest gran esdeveniment de música antiga, que és el de «descobrir o redescobrir part del nostre patrimoni», va destacar la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, segons informa l’ANA. La ministra també va refermar la seva aposta pel festival, el qual ha definit com un «diàleg entre el passat i el present a través de a música».
 
En general, el Femap 2016 organitza 43 concerts que tindran lloc en 28 municipis. El públic pot optar per un dels 50 paquets turístics d’entrada al concert més hotel. A Andorra, l’any passat els concerts van deixar 18.650 euros, i els patrocinadors i el Govern van fer una aportació de 14.200 euros. El cartell d’aquesta edició l’ha fet l’il·lustrador andorrà David Casasayas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT