PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Airlines no aixeca cap

Demà haurien d’estar operatius els primers vols i la companyia manté el silenci i no dóna cap senyal d’activitat

Per estefania gracia

Presentació de la companyia aèria Andorra Airlines, el passat 2 d’abril, al Centre de Congressos de la capital.
Presentació de la companyia aèria Andorra Airlines, el passat 2 d’abril, al Centre de Congressos de la capital. | Tony Lara
On està Andorra Airlines? La companyia aèria no dóna senyals de vida. Ja han passat tres mesos des que l’entitat es va presentar en societat i dos des que els primers vols s’havien d’enlairar. Andorra Airlines va anunciar que a finals d’abril ja es podria viatjar a Madrid, Palma, Porto, París i Londres. Aquesta data va finalitzar i els vols no es van efectuar. Després d’uns dies d’incertesa i aplaçaments, el president d’Andorra Airlines, Jordi Soriano, va anunciar que finalment es traslladava la data d’enlairament a meitats de juny, concretament a demà. 
 
Però la nebulosa vers l’operativitat de la companyia continua vigent, doncs a un dia de suposadament posar en actiu els avions, ningú té constància dels vols, els horaris o els itineraris d’Andorra Airlines. 
 
L’Aeroport Andorra-La Seu no té notícies de Soriano i la seva entitat. «A dia d’avui, no tenim cap informació nova i no sabem res més de la companyia». El mateix succeeix amb l’Agència de Viatges Regina, que en un principi havia de treballar amb les ofertes d’Andorra Airlines: «no hi ha notícies, no sabem res. Estem a l’espera, en el moment que es publiquin els horaris i els itineraris dels vols podrem vendre els bitllets, però per ara, no tenim cap informació». 
 
Negociacions de fum /L’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA) tampoc té notícies de Soriano o Andorra Airlines. La seva presidenta, Christiane Pablo, destaca que el 12 de maig va mantenir una reunió amb el president de l’entitat aèria «per fer un repàs dels passos que s’havien seguit fins llavors i aclarir alguns punts, però des d’aquell dia no hem sabut res més d’ell, la companyia o la seva activitat». Pablo assegura que durant la trobada Soriano va manifestar que les operacions estaven força «avançades i que els primers vols es posarien en actiu durant el segon semestre d’aquest any». Tot i això, «hem intentat contactar diverses vegades amb Soriano per obtenir més informació sobre el funcionament dels vols i no hem obtingut resposta».
 
Una inauguració d’alçada/ La presidenta de l’AAVA també matisa que primerament s’havia de fer un vol inaugural on diverses entitats i autoritats del país hi podrien assistir «amb invitació». Així, es pretenia donar a conèixer les ofertes de la companyia amb un vol de mostra. A dia d’avui, no hi ha constància que cap entitat hagi rebut dit convit n’hi que altres associacions o companyies hagin pogut parlar amb Soriano. 
 
Aquest rotatiu també ha intentat contactar en nombroses ocasions amb el president i la mateixa companyia per esclarir els dubtes que s’aixequen sobre l’entitat, però en cap cas s’ha rebut contesta. Tanmateix, Andorra Airlines ha esborrat de la seva pàgina web el telèfon de contacte i per als qui vulguin obtenir informació dels vols, la plataforma online ofereix un correu electrònic que fins ara tampoc ha tramès cap resposta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT