PUBLICITAT

la seu d'urgell

La segona etapa de la Transpyr porta novament l’acte a la Seu

Els corredors han emprés la marxa vers el Pont de Suert després de fer nit

Per El Periòdic

L’inici de la Transpyr, el passat diumenge a la localitat de Roses.
L’inici de la Transpyr, el passat diumenge a la localitat de Roses. | El Periòdic
La gran ruta de BTT que recorre els Pirineus de punta a punta va arribar ahir novament a la Seu d’Urgell. Els corredors, ja immersos en la segona etapa, van anar arribant durant el dia d’ahir i avui ja han partit novament després de fer nit, en direcció a Pont de Suert, el seu proper destí.
 
L’etapa que els ciclistes van finalitzar ahir a la Seu d’Urgell es composa per una distància de 117 quilòmetres, amb 2.600 metres de desnivell acumulat. Els ciclistes travessen el Ripollès per endinsar-se, des de la vall de Ribes, a l’entorn del Parc Natural Cadí-Moixeró, que travessen pel vessant nord, a la Cerdanya, fins que entren a l’Alt Urgell i arriben a la Seu. En el cas de la modalitat de BTT, segons informa ràdio Seu, bona part del recorregut es fa per camins, tot i que paral·lelament també existeix la categoria de carretera (GAES Transpyr Backroads), per a la qual s’utilitza bàsicament vies asfaltades.
 
Els equips van fer nit a la Seu i aquest avui al matí han iniciat la tercera etapa des de la zona esportiva urgellenca, amb meta al Pont de Suert. Serà la jornada més llarga, amb el pas pel Pallars Jussà. El dia següent, els participants deixaran el Pirineu català i entraran a l’Aragó. Els següents finals d’etapa seran dimecres a Aínsa, dijous a Jaca i divendres a Roncesvalles (Navarra). El repte finalitza dissabte a la població basca d’Hondarribia, davant del mar Cantàbric. En total, 800 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 18.000 metres, en set dies.
 
La Transpyr ha consolidat enguany la seva vocació internacional amb cada vegada més equips vinguts d’arreu d’Europa i del món. De fet, enguany la prova ha rebut el reconeixement de la revista National Geographic, que l’ha seleccionat com una de les 10 millors curses de BTT del planeta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT