PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’oferta a l’Efpem augmenta un 16% i creix el nombre d’alumnat

Les formacions més demanades són les d’esquí i muntanya, i hi ha més interès en les de lleure

Per EL PERIÒDIC

Un guia de muntanya realitza una visita al circ glaciar de Tristaina.
Un guia de muntanya realitza una visita al circ glaciar de Tristaina. | A.L.
L’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra (Efpem) ha batut el rècord de formacions ofertes des que el centre va obrir les seves portes: 63 formacions impartides l’any 2015, a les quals van assistir 550 alumnes, una xifra que també continua a l’alça. Les formacions ofertes l’any passat suposen un increment del 16% respecte del 2014 i confirmen l’interès creixent per les formacions relacionades amb la muntanya, els esports i el lleure. El volum de formacions representa un total de 594 hores de classes impartides durant el curs  2015-2016. El director del centre, Francesc Poujarnicle, exposa que les formacions més demanades són l’esquí, el surf de neu i les que tenen a veure amb la muntanya, informa l’ANA. A més, també hi ha hagut un augment de les peticions d’homologacions per treballar al país, sobretot en casos de monitors d’esquí procedents de l’estranger.

Poujarniscle confirma l’interès per cursar les formacions que ofereix l’Efpem, un increment que es constata, per exemple, en el fet que en el bloc general d’estiu ja hi hagi inscrites 64 persones quan les places disponibles són 30, per la qual cosa des de l’escola s’han plantejat fer dos grups per intentar «que ningú es quedi fora». La de l’estiu és una formació comuna per a tots aquells que volen, posteriorment, cursar especialitzacions, i es tracten temes com la psicopedagogia o les ciències biològiques, entre d’altres.

Cursos de lleure / Les formacions que tenen més demanda continuen sent les d’esquí, surf de neu i muntanya. El director recorda que, actualment, s’està impartint una formació per a monitors de lleure que està pensada per a aquelles persones que després treballaran en esplais, colònies o centres de joventut, entre d’altres sortides professionals. Des de l’EFPEM es dóna molta importància «a la part educativa», tenint en compte que aquestes persones estaran en contacte amb infants i joves i moltes vegades seran per a ells «un referent». També s’ofereixen cursos de reciclatge.

Poujarniscle opina que el fet que l’Efpem formi professionals ha fet que «molta gent s’estigui dedicant», per exemple, «a oferir activitats esportives en muntanya i que també les empreses optin per contractar aquests professionals acreditats». El director aconsella els estudiants a seguir una formació professional en activitats esportives i, després, cursar una especialització a l’Efpem.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT