PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Del Giro d’Itàlia a una escola del Nepal

Una voluntària de Muntanyencs per l’Himàlaia organitza una subhasta per recaptar fons per a la llar-escola Kalaish Home

Per E. J. M.

El mallot del líder del Giro, firmat per Nibali i Chaves.
El mallot del líder del Giro, firmat per Nibali i Chaves. | EL PERIÒDIC
Cynthia Lim, professora d’anglès que fa quatre anys va venir d’Austràlia per instal·lar-se a Andorra, té molts contactes, i els aprofita per una bona causa: recollir fons per a la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia. Aquest vespre organitza una subhasta per recaptar fons que entregarà a l’ONG perquè el puguin destinar als projectes que tenen al Nepal, com la llar Kailash Home, que acull i educa la canalla.

Per a la subhasta, Lim ha aconseguit objectes i activitats. Entre els seus amics, la professora solidària compta amb l’organitzador del Giro d’Itàlia, que li ha regalat el mallot rosa de líder, firmat pel guanyador del Giro 2016, Vincenzo Nibali, i pel segon classificat, Esteban Chaves, a més d’un mallot de l’Orica Greenedge i un de l’equip IAM Cycling, firmats pels equips.

Entre el que se subhastarà també hi ha activitats com un mes de classes de salsa, amb Salsa Passió; cinc  hores de classes d’anglès i cinc hores de rus, de Link Idiomes; dos sessions de fotografia amb Natàlia Montané; dos vals per a una sessió d’entrenament de ciclisme amb Les Clarke, entrenador professional amb els equips Orica Greenedge, Movistar i Sky; un mes de classes de pilates a Fit Gimnas; 30 quadres, de Marcs Estil; i ampolles de vi i cervesa, entre d’altres objectes per subhastar (al bar 13.5, a les vuit del vespre).

Lim se’n va aquest estiu a Kailash Home per impartir classes d’anglès durant dos mesos, mitjançant un projecte amb Muntanyencs per l’Himàlaia. Amb els fons que recapti a la subhasta, comprarà material per a la llar, sobretot llibres d’anglès per poder impartir les classes.

Quan la voluntària va parlar amb el director de la llar-escola nepalesa, ell li va explicar que arran del terratrèmol viscut al Nepal l’any passat, el centre va quedar malmès i hi ha moltes necessitats. Per això, a més de la subhasta, Lym i l’ONG disposen d’una llista de desitjos, com si es tractés d’una llista de regals de noces, perquè qui vulgui contribuir a la rehabilitació de l’espai ho pugui fer. Per exemple, construir una sala de jocs per a la canalla val 1.200 euros; alimentar un infant durant un any, 480 dòlars; reparar els seients de l’autobús escolar, 700 dòlars; comprar instruments musicals, 600 dòlars, i omplir la biblioteca de llibres, 1.500 euros. Els col·laboradors poden finançar íntegrament els projectes per a la llar Kailash Home.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT