PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ocupació es reorientarà per identificar les necessitats reals

Dues especialistes laborals definiran perfils i competències

Per E. J. M.

Una treballadora del Servei d’Ocupació atén una noia que es troba en recerca activa de feina.
Una treballadora del Servei d’Ocupació atén una noia que es troba en recerca activa de feina. | Una treballadora del Servei d’Ocupació atén una noia que es troba en recerca activa de feina.
El Servei d’Ocupació canviarà de cara, però no es tracta d’una remodelació de les instal·lacions, sinó que es desenvoluparà un pla global de millora que afectarà tots els processos de treball, segons va avançar ahir la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll. 
 
En l’última recerca sociològica realitzada pel CRES, de l’Institut d’Estudis Andorrans, un 16,5% de les persones enquestades va respondre que està poc o gens satisfeta del funcionament del Servei d’Ocupació. Fenoll, tot i puntualitzar que l’enquesta es realitza a un percentatge de població molt baix, va admetre que «som conscients de les queixes i, per això, treballem en una estratègia global».
 
El canvi d’orientació està pensat per «identificar les necessitats reals d’ocupació». Per aconseguir-ho, s’interactuarà més amb l’empresa privada, per identificar quin tipus de perfils necessita. Amb la fotografia de les necessitats laborals, s’organitzaran formacions específiques, «amb més hores de curs i amb pràctiques a les empreses», destinades a que les persones demandants de feina encaixin amb les peticions del sector privat.
 
Orientació laboral / A més, dues orientadores laborals s’han incorporat recentment al Servei d’Ocupació, per definir les competències de les persones en recerca de treball, i trobar en quin sector laboral encaixa. Amb la reformulació, tant les necessitats de les empreses com de les persones aturades es podran encaixar més fàcilment.
 
La secretària d’Estat va comentar que el canvi del servei es notarà des de «la manera d’abordar l’usuari, les intermediacions i la interacció amb l’empresa». La recerca de feina es farà seguint uns itineraris i es farà un seguiment de la trajectòria de la persona quan trobi feina, si hi continua, si ho deixa, i si s’ha de reconduir. «L’objectiu és interactuar molt amb les persones», va concloure. La reforma del Servei d’Ocupació es començarà a implementar en breu.
 
D’altra banda, Fenoll va recordar que aviat també es presentarà la nova estratègia d’inserció laboral de les persones amb discapacitats, un pla que es desenvoluparà en els pròxims cinc anys. La secretària d’Estat d’Afers Socials va insistir en què cal «una tasca molt intensa de tots». Amb la nova orientació, les persones amb discapacitat podran buscar feina al Servei d’Ocupació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT