PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Emotiu comiat de Pere Valls a ritme d’Elvis

La FAAD organitza un acte d’homenatge al president Pere Valls, recentment traspassat, al qual van assistir amics, companys, família i, fins i tot, alguns representants polítics

Per E. J. M.

Homenatge al president de la FAAD, Pere Valls, ahir a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.
Homenatge al president de la FAAD, Pere Valls, ahir a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
De peu, aplaudint, i amb molta emoció. Companys, amics i família de Pere Valls es van acomiadar ahir del president de la Federació d’Andorra d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), que va morir dijous de la setmana passada a l’edat de 54 anys a conseqüència d’una malaltia.

Valls no volia un funeral catòlic, i va demanar un comiat entre amics. El gerent de la FAAD, Jacint Risco, va organitzar un emotiu acte durant el qual va projectar tres vídeos de discursos i frases pronunciades per Valls, que durant els gairebé dos anys que va ocupar el càrrec de president de la federació, va lluitar pels drets i per visibilitzar les persones amb algun tipus de diversitat funcional o discapacitat.

Risco va destacar que, durant la seva presidència, Valls va suposar «un canvi disruptiu» en la defensa de les persones amb discapacitat, i en va destacar «la lluita per a la dignitat de les persones». L’expresident de la FAAD, Lluís Sàmper, al qual va rellevar Valls, va comentar que «el llegat» que deixa Valls és «molt important», que era «un lluitador nat» i que «ha deixat el llistó molt alt».

A més de president de la FAAD, Valls també ho era de l’Associació Andorrana per als Malalts d’Alzheimer (AAMA), ja que la seva esposa pateix la malaltia. Aquest fet el va obrir els ulls en la situació en què es troben les persones amb discapacitat i ho va convertir en una causa comuna, en la qual va implicar societat, empreses i institucions. «La dignitat comença pel treball», clamava Valls, i va prioritzar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Després del visionat dels tres vídeos, que una noia traduïa amb el llenguatge dels signes, Risco va convidar a pujar a l’escenari de la Sala d’acte del Comú d’Escaldes-Engordany, a l’esposa, la filla i la germana de Valls, que van rebre un obsequi molt especial: una fotografia de gran format del president davant de la seu de la FAAD. La seva filla, molt emocionada, va assegurar que continuaria amb la tasca que el seu pare va engegar amb l’associació per l’alzheimer.

Per finalitzar l’intens acte d’homenatge, es va projectar un recull de fotografies de Valls, mentre sonava de fons My way, amb la veu del rei del rock, Elvis Presley. Un moment molt emocionant que va acabar amb tothom dempeus, i amb un aplaudiment llarg i sincer.

Entre els assistents s’hi van poder veure els consellers generals Judith Pallarès, Sílvia Bonet i Pere López, el Raonador del Ciutadà i la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, que va recordar que Valls «va lluitar molt».

La FAAD s’ha quedat òrfena però el camí engegat per Valls continua. «Toca passar a l’acció», deia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT