PUBLICITAT

La SAC i l'IEC preparen unes jornades conjuntes per a l'any vinent

  • El projecte neix arran del conveni signat el juny passat entre les dues entitats
  • El nou acord amplia la col.laboració i recull el compromís de crear un consorci
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presidenta de la SAC, Àngels Mach, a la jornada de Prada. Foto: TONY LARA

La Societat Andorrana de Ciències (SAC) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) organitzaran de cara a l'any vinent, i de manera conjunta, unes jornades de divulgació del coneixement aquí a Andorra. Encara que, de moment, el projecte es troba en fase embrionària i es desconeix quina de les seccions de l'IEC participarà en l'esdeveniment, el fet és que aquestes jornades seran un primer pas fruit del nou conveni que van signar les dues entitats el 2 de juny passat i que suposa el reconeixement mutu com a associacions científiques i culturals de referència en els àmbits geogràfics respectius.

El conveni marc signat el mes de juny suposa una ampliació d'aquell que es va rubricar l'any 2004 i que va permetre l'intercanvi de publicacions. El nou acord, signat a Barcelona per la presidenta de la SAC,

Àngels Mach, i el president de l'IEC, Salvador Giner, estableix el reconeixement mutu de les dues entitats, de manera que la SAC reconeix que l'IEC és "l'acadèmia de les ciències i les humanitats de referència en el conjunt del territori dels països de llengua i cultura catalanes", mentre que l'IEC reconeix que la SAC és "l'associació científica i cultural privada de referència a Andorra".

A partir d'aquí, el document especifica que les dues entitats conserven la personalitat jurídica pròpia i estableix un marc de col.laboració que permet anar més enllà del que s'havia fet fins ara. El conveni del 2004, d'intercanvi de publicacions, va permetre, per exemple, la publicació a la pàgina web de l'IEC dels treballs editats per la SAC, com ara els diferents volums dels Papers de recerca històrica o el recull de les conferències presentades en el marc de les jornades andorranes a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT