PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els tècnics determinen que no hi ha risc a la zona del despreniment

Els experts apunten que es tracta d’un fet «ordinari»

Per EL PERIÒDIC

Un home i el seu gos observen el tall del Rec del Solà, ahir.
Un home i el seu gos observen el tall del Rec del Solà, ahir. | TONY LARA
Els tècnics que han realitzat les comprovacions a la zona on aquest dimarts al vespre hi va haver el despreniment de dues roques al Roc dels Corbs, per sobre del Rec del Solà, van constatar ahir al matí que no hi ha cap risc i que el despreniment és dels «ordinaris» que tenen lloc en aquesta zona. Un espai que, tal com va recordar el cap del gabinet tècnic del Ministeri d’Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, és de perillositat elevada. Per aquest motiu, s’ha determinat que no cal «cap mesura addicional» i, per tant, el carrer i el rec podran ser transitats normalment. Les pluges i els canvis de temperatures poden ser les causes de la caiguda dels dos rocs.

En aquest sentit, Huertas va manifestar que després d’un període de pluges i de canvis de temperatura es «generen certs moviments» que poden provocar despreniments com l’ocorregut fa dos dies. També va remarcar que la zona està «protegida» amb barreres però que aquestes no van ser necessàries ja que els dos rocs van anar a parar a dos horts per sobre del rec.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçat els experts amb un helicòpter per tal de verificar la zona exacta d’on s’han desprès les roques, així com la trajectòria i l’estat de la zona.
Per la seva banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que continuaran els vols regulars per controlar aquesta zona, la dels Rocs dels Corbs, que també va qualificar com a «perillositat alta».

Així mateix, el també ministre de Finances va recordar que s’han fet  treballs a la zona per instal·lar mesures protectores ja han finalitzat. També va destacar que «el risc zero» en aquesta zona no existeix tot i els esforços per prendre mesures de seguretat. «Hi ha un risc relativament controlat però el risc zero és impossible», va aclarir.
Cinca també va declarar que, maglrat el risc esmentat, «no s’ha cregut oportú evitar el pas de les persones» per la zona i va remarcar que els tècnics asseguren que està estabilitzada i que s’hi pot anar.

Finalment, el ministre va insistir en un missatge «tranquil·litzador» ja que es tracta d’un esdeveniment «normal» per la zona i que passa freqüentment per la qual cosa, va apuntar, també és controla de manera continuada. Així mateix, va informar que aquest fet «no té res a veure» amb els fets que van passar a la mateixa zona i que va provocar el desallotjament d’alguns dels veïns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT