PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gili interroga el Govern sobre el cost de les patologies mentals

Particularment, demana quin volum es tracta a l’exterior

Per El Periòdic

Gili vol ser sabedora del nombre de pacients a l’exterior.
Gili vol ser sabedora del nombre de pacients a l’exterior. | Tony Lara
L’alt volum de persones que, al Principat, pateix d’alguna afectació mental, porta a la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili a preguntar al Govern quin cost suposen aquests tractaments per a la sanitat pública. L’objectiu d’aquesta iniciativa respon a la voluntat de cercar mesures de millora del sistema en un futur. Així, Gili també vol saber quantes de les persones amb les patologies mentals més greus es troben hospitalitzades fora del país.
 
La parlamentària del PS Rosa Gili ha tramitat a sindicatura diverses qüestions escrites a partir de les quals vol saber l’abast que les afectacions lligades a la salut mental per al país. Així, tal com informa el partit a través d’un comunicat, vol dades sobre el cost de les patologies per a la sanitat pública i com s’afronta, així com quants pacients estan seguint tractament a centres estrangers.
 
Gili recorda la dada oferida per Rosa Ferrer, que elevava al 15% de la població andorrana la que pateix algun problema de salut mental. Per això, la política demana s’informi «del cost per la sanitat pública que suposen aquestes patologies», informació que es vol obtenir amb un desglossament segons «hospitalitzacions, medicacions i altres atencions sanitàries en l’àmbit hospitalari i en l’àmbit dels prestadors de serveis externs». 
 
 
Tractaments forans/ «Ens consta que molts pacients andorrans estan hospitalitzats fora» assegura Gili, pel que vol saber quantes persones es troben en aquesta situació. També interroga sobre l’existència de convenis entre la Caixa Andorrana de Seguretat Socials (CASS) i centres hospitalaris estrangers. Alhora, vol saber el cost d’aquesta atenció a altres Estats i els protocols que se segueixen per decidir l’enviament d’aquesta gent fora d’Andorra.
 
La finalitat de les demandes és tenir més informació sobre la població andorrana en relació a la seva salut mental per «saber com ho estem gestionant ara» i «quin és el cost» per determinar-ne el posicionament al sistema sanitari.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT