PUBLICITAT

Alp

Els veïns de la Molina volen que es crei la comissió pel PDU

La plataforma té «por» que es requalifiqui el terreny i torni «l’especulació»

Per El Periòdic

L’alcalde d’Alp deixa la decisió de crear una comissió a la direcció del pla urbanístic.
L’alcalde d’Alp deixa la decisió de crear una comissió a la direcció del pla urbanístic. | El Periòdic
El conjunt de veïns de la Molina, després de demanar participar de la redacció del Pla Director del domini esquiable de la Molina-Masella per establir l’ordenació urbanística detallada de l’entorn de les seves estacions d’esquí, exigeix una comissió per tal de procedir a la redacció de dit projecte, una iniciativa que, d’altra banda i tal com s’ha posat de manifest des de la plataforma d’habitants, es tem que acabi provocant una requalificació de la zona i, consegüentment, un retorn de l’especulació immobiliària.
 
L’agrupació veïnal Salvem La Molina, en la línia amb el seu objectiu central d’aconseguir un desenvolupament urbanístic sostenible i pel potencial econòmic i turístic del municipi, demana que es creï una comissió per a la redacció del Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions de La Molina i Masella, segons informa l’agència ACN. La presidenta de l’entitat, Núria Martí, va exigir «una taula amb els veïns i gent implicada del territori per poder parlar i consensuar els punts del PDU». 
 
En línia amb la petició de participar en la redacció de l’esmentat pla, Martí va lamentar que «ens diuen que fem les nostre al·legacions un cop surti el projecte definitiu». La voluntat de la plataforma és, no obstant, «parlar-ho abans», ja que «les al·legacions es poden observar o no». Així, demanan poder «assentar-nos i arribar a acords per tal de no fer mal al territori, que la gent d’aquí pugui viure i respectar l’entorn». El PDU de les estacions, que per ara es troba en una fase embrionària, ha estat presentat davant d’aquells veïns que es veuran afectats per la seva aplicació.
 
L’associació, per ara, està d’acord amb els fonaments del projecte. La problemàtica arriba amb les concrecions.
 
Temor a l’especulació/ «Des de Salvel La Molina tenim por que es comencin a fer requalificacions de terrenys i que torni altra vegada l’especulació i edificacions massives en diferents àrees», segons va assenyalar Martí. «Una nova zona d’edificació amb possibilitat de créixer en un futur» cap a la muntanya, va recordar, va en contra de les línies generals del PDU» que, apunta, «diu que es vol ser més sostenible i potenciar la concentració i no la dispersió».
 
Així com es té por a la proliferació d’una vila olímpica, la plataforma veïnal tem que es vagi cap a la construcció d’un eix comercial a la zona. En relació amb això va manifestar no voler «un carrer semblant a Andorra».
 
L’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, assegura que el document és encara «previ» del que les plataformes disposen i al que poden fer aportacions. Va remetre a la direcció la decisió pel que fa a la creació o no d’una comissió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT