PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La identitat, en dansa

Els ballarins Myriam Soulanges i Xavier Chasseur-Daniel presenten dues coreografies contemporànies: ‘Alé é Rivé’ i ‘Mika, heure locale’

Per E. J. M.

Els ballarins Xavier Chasseur-Daniel i Myriam Soulanges en una actuació.
Els ballarins Xavier Chasseur-Daniel i Myriam Soulanges en una actuació. | Roman Liétar/Imazone
«La singularitat dels cossos», «l’acceptació de l’altre, de la diferència» i «la identitat, la cultura, la memòria» són els temes que Myriam Soulanges i Xavier Chasseur- Daniel interpreten en les seves coreografies de dansa contemporània. Procedents de l’illa de Guadalupe, els ballarins han estat convidats per l’Ambaixada de França per actuar dins de la Temporada cultural francesa. L’espectacle tindrà lloc aquest vespre, a les nou de la nit, al Palau de Gel de Canillo. Les entrades valen 10 euros (5 euros per als infants).

Soulanges, guanyadora del concurs per a joves coreògrafs organitzat per l’Escena Nacional de Guadalupe, va fundar la seva companyia el 2010. La companyia s’ha guanyat una reputació a les Antilles però les seves obres són difoses més enllà del Carib. La qüestió de «la identitat infatigable» és present a les dues obres que es representaran avui: Mika, heure locale i Alé é Rivé. «Les paradoxes contrarien els cossos dels ballarins, passant de la fluïdesa al caos, permanentment rememorat al seu origen, lligat, relligat, aspirat per les seves memòries».

La primera coreografia dedica una especial atenció a l’estat del cos, passant de la harmonia, de la confiança, a la confrontació. La segona  mostra la joventut, els colors, l’agressivitat, l’estat d’emergència. Soulanges va explicar ahir a l’escola Líquid Dansa que es dedica a «la recerca dels processos de dansa».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT