PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Dos blocs rocosos cauen a la zona de la Solana

Les pedres van caure sobre unes feixes, més amunt del carrer Xavier Mestre Plana

Per E. J. M.

Els responsables d'Ordenament Territorial i Protecció Civil, acompanyats del ministre d'Interior, Xavier Espot, i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, han tranquil·litzat els veïns de la zona.
Els responsables d'Ordenament Territorial i Protecció Civil, acompanyats del ministre d'Interior, Xavier Espot, i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, han tranquil·litzat els veïns de la zona. | ANA/M. T.
Dos blocs rocosos d’un metre cúbic de volum es van desprendre ahir al vespre a la zona de la Solana. Les pedres van caure sobre unes feixes, més amunt del carrer Xavier Mestre Plana i de la reixa de protecció. El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va explicar que «no hi havia perill» ja que la reixa pot contenir la força de «5.000 juls».

Un usuari de Twitter va alertar de la caiguda dels rocs sobre les nou del vespre i, immediatament, es van desplaçar a la zona Protecció Civil, el ministre d’Interior, el Comú d’Andorra la Vella i un equip de geòlegs. Per prevenció, el carrer va estar tancat al trànsit una hora, fins que es va determinar que no hi havia risc per al veïnat. Amb tot, Pons va explicar que els geòlegs i Protecció Civil tornaran avui a inspeccionar la zona i, si cal, la sobrevolaran amb helicòpter. El cònsol va insistir que el despreniment no té res a veure amb el Roc dels Corbs, i que a la Solana, que és una zona de risc, hi sol haver uns quatre despreniments similars cada any. La mida dels blocs és cinc vegades inferior a la pedra que perillava al Roc dels Corbs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT