PUBLICITAT

Andorra la Vella

Treball conjunt amb Catalunya i França per vigilar els caçadors

Reunió dels Banders amb agents catalans i l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage

Per El Periòdic

La reunió d’ahir dels tres cossos a l’edifici del Govern.
La reunió d’ahir dels tres cossos a l’edifici del Govern. | sfga
El control i vigilància de la çaça tant a Andorra com a les zones pròximes és una qüestió que es va posar ahir sobre la taula per tal de poder arribar a una coordinació adequada. Agents rurals de Catalunya, agents de l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage de França (ONCFS) i agents del Conselh Generau d’Aran es van reunir ahir amb els representants del Cos de Banders d’Andorra i de l’Àrea de Fauna en la primera trobada de treball per establir una metodologia de treball conjunta. 
 
L’objectiu, segons va informar el Govern, és establir serveis conjunts de vigilància de caçadors i de recompte de fauna salvatge, de manera que cada cos treballi en el seu territori, però de manera coordinada amb els altres cossos.
 
La reunió de treball celebrada ahir a Andorra és el resultat del primer seminari pirinenc de gestió transfronterera de fauna salvatge que va organitzar la Generalitat de Catalunya juntament amb l’ONCFS, amb el suport del Conselh Generau d’Aran el mes d’abril.
 
Formacions conjuntes / La intenció és conèixer la zona on s’actua conjuntament, és a dir, la Val d’Aran, Andorra, l’Ariejà i els Pallars, i posar en comú d’aquesta manera els serveis que s’efectuen. A més de la intenció de tenir una vigilància acurada i, sobretot, coordinada entre els diferents cossos de les zones afectades, en aquesta primera reunió també es va posar sobre la taula la voluntat de compartir formacions i establir metodologies de treball compartides que permetin una millor col·laboració. 
 
La reunió va estar encapçalada pel director del Cos de Banders, Miquel Rossell, a més de l’inspector de Medi Ambient del Servei departamental dels Pirineus Orientals, Alain Batalle, acompanyat del delegat adjunt de la direcció regional de Llenguadoc Rosselló Migdia Pirineus, Lois Gèrard d’Escrienne, i de l’inspector en cap dels agents rurals de Catalunya, Josep Antoni Mur. 
 
Els banders i els agents rurals dels països veïns ja cooperen durant la celebració de la Setmana de caça de l’isard, que acostuma a tenir lloc al setembre, ja que es vetlla per a que els caçadors amb permís per capturar una peça no sobrepassin el territori autoritzat, anellin correctament les bèsties caçades i no en cacin més de les que tenen adjudicades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT