PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’ONCA i Tellería protagonitzen ‘De la cumparsita a Piazzolla’

El concert és gratuït i tindrà lloc aquest dijous a les 20.30 hores a la sala Prat del Roure

Per EL PERIÒDIC

Una actuació de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.
Una actuació de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. | ONCA
El Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, organitzen el concert d’estiu amb el programa De la cumparsita a Piazzolla, a càrrec de l’ONCA, del solista convidat, Enrique Tellería (bandoneó), del percussionista andorrà Lluís Cartes i dels col·laboradors habituals de Tellería: Anna Barbero (piano) i Pietro Marmora (contrabaix).

El concert és totalment gratuït i tindrà lloc aquest dijous a les 20.30 hores a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. L’actuació, que està organitzada amb motiu dels actes de celebració del Dia de la parròquia, compta amb la col·laboració del comú i espera oferir un seguit de composicions populars.
 
Estrena de la producció / De ‘La cumparsita’ a Piazzolla és una producció que es va estrenar en el si del dotzè cicle ONCA al Palau de 2016, és un programa dissenyat per Enrique Tellería que ofereix un tomb per temes propis i per obres populars que formen part de la memòria musical acumulada.

La milonga, el tango tradicional i el contemporani es fusionen per donar una visió molt personal en què el so característic del bandoneó estarà acompanyat d’uns arranjaments per a orquestra de corda, piano jazz i percussions, amb una formació de dinou músics.

L’ONCA / L’ONCA va néixer l’any 1992 en el format d’orquestra de cordes. L’any 2006 va iniciar les seves actuacions com a orquestra clàssica, concerts que combina amb el format de cambra.

El violinista andorrà Gerard Claret, un dels principals impulsors de la formació, n’és el concertino director. L’italià Marzio Conti ha estat el director principal per a les produccions en format orquestra clàssica des de l’any 2006 fins al 2012.

En el decurs d’aquests anys, Conti ha aportat una tasca intensa i important per a la consecució del repertori clàssic de l’ONCA i ha dirigit la formació clàssica en diferents festivals de prestigi, donant així a conèixer l’entitat, tant al Principat com a fora.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT