PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

DA vol modificar el reglament del Consell General

El grup ja ho va intentar sense èxit durant la legislatura passada

Per E. J. M.

La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior.
La subsíndica, Mònica Bonell, en una compareixença anterior. | TONY LARA
El Parlament està a punt d’anar-se’n de vacances. Durant el mes de juny encara se celebraran dues sessions: una de control al Govern, el dia 16, i un consell ordinari, el dia 28. El juliol i l’agost és període fora de sessions, però quan es reprengui l’activitat, una de les prioritats del Grup Parlamentari Demòcrata (GPD) serà treballar per la modificació del Reglament del Consell General. De fet, el GPD ja ho va intentar, sense èxit, la legislatura passada, però no va aconseguir la unanimitat de tots els grups.

La subsíndica general, Mònica Bonell, va comentar ahir que el GPD intentarà de nou aconseguir el consens per canviar el Reglament. En el que portem de legislatura, ja s’han denunciat dos presumptes casos de filtracions d’informació: una sobre el cas BPA, i l’altra, molt recent, del projecte de llei de revocació de la Universitat de les Valls, fins i tot abans que entrés a tràmit parlamentari. En aquest últim cas, es va acusar algun dels membres de Sindicatura i, concretament, es va insinuar que era el representant del Grup Parlamentari Liberal.

D’altra banda, Bonell va avançar que en la pròxima sessió ordinària de Consell General, el del dia 28, es tractarà la revocació de la Universitat de les Valls, l’informe del Tribunal de Comptes del 2014 sobre les transferències als comuns i l’informe de la comissió que ha de tancar el traspàs del servei d’emissions de moneda. Amb l’aprovació de la Constitució, tots els serveis en mans dels coprínceps, es van traspassar a l’Executiu, però el d’emissió de monedes, bàsicament de col·lecció, encara no ha fet el salt. Una comissió, constituïda el setembre passat, se n’ocupa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT