PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern ajuda amb 7.500 euros sis joves extutelats

La partida per a aquest supòsit arribava als 20.000 l’any passat

Per El Periòdic

| Tony Lara
Els diners que el Govern ha destinat enguany a l’ajuda de joves extutelats no ha arribat als 7.500 euros, front dels 20.000 destinats a aquest concepte el darrer exercici. Mentre que l’any passat erenuna desena els qui s’inscrivien a la petició d’aquest ajut social que es dóna des de l’Executiu, en aquesta ocasió han estat sis els sol·licitants.
 
El Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha atorgat aquest any, en el marc de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, una ajuda valorada concretament en 7.415,85 euros que es divideixen entre sis joves extutelats. Aquesta, segons informa l’agència de notícies ANA, és una de les modalitats que s’inclouen en aquesta normativa i que estan destinades a finalitats com la cobertura de les necessitats bàsiques o del salari. Aquest volum d’ajuts ha disminuït respecte del 2015. Tot i que l’any anterior era major el número de peticionaris de la subvenció, també ho va ser la xifra de diners a dividir. En concret, es van atorgar ajuts per valor de 19.969,29 euros.
 
Programa Respir/ La dels joves extutelats no és la única figura que el Govern considera susceptible de ser ajudada econòmicament. Així, en base a la mateixa llei que els contempla com a beneficiaris, també s’impulsa el programa Respir, un servei per ajudar els cuidadors de persones que, per la seva malaltia o estat, necessiten una atenció constant a fer un descans. Així, fins a la data s’han efectuat 134 respirs, distribuïts entre una dotzena de persones. La mitjana, segons informen des de l’administració, és d’11,2 dies per persona i el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha pagat 2.680 euros per aquest servei. L’any passat, en el marc d’aquest mateix programa es van efectuar 705 dies de respir, que es van distribuir entre 30 persones. Per tant, la mitjana de dies per persona va ser de 23,5 i el Ministeri hi va destinar un total de 14.100 euros.
 
Les ajudes que des de l’aprovació de la Llei de serveis socials i sociosanitaris van a càrrec de l’administració central van experimentar el 2015 un increment respecte del 2014, tal com va indicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la presentació de l’aprovació del reglament relatiu a la regulació de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris, per reagrupar-les en un sol text. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT