PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un bar de la plaça Guillemó denuncia multes tot i no fer soroll sancionable

El comú assegura que no ha rebut queixes de cap veí per l’ambient

Per E.J.M.

Una imatge recent de la plaça Guillemó, durant les obres de retirada de la font.
Una imatge recent de la plaça Guillemó, durant les obres de retirada de la font. | TONY LARA
M’estic plantejant tancar o traspassar el bar», lamenta la propietària d’un bar de la plaça Guillemó, que en un any ja ha pagat 1.000 euros en multes per soroll. El local, com molts d’altres de la plaça i de la zona, disposa de servei de terrassa que, segons la normativa comunal, pot estar oberta fins a mitjanit, però uns veïns de l’immoble han trucat reiteradament a la Policia per queixar-se del soroll. «Això és una caça de bruixes», insisteix.

La propietària del bar assegura que, en cap cas, la seva clientela provoca un soroll excessiu que supera els límits permesos, ja que ni posa música a la terrassa ni permet que la gent s’emborratxi ni munti escàndols. «Si tinguessin raó... Però no la tenen», diu. «Quan ha vingut la Policia i ha utilitzat mesuradors de decibels, mai han saltat», puntualitza, és a dir, que no se supera el soroll permès. Les denúncies i les sancions, però, hi són, i la propietària explica que són «paraula de la Policia».

El bar, que té molt d’èxit, pot aplegar fins a una cinquantena de persones a la terrassa, «però només xerren», subratlla. «I si molesta una terrassa, haurien de molestar totes», afegeix. Quan arriben les deu de la nit, el local ja tem la trucada i la visita periòdica de la Policia, que li aconsella que tanqui abans la terrassa. «Si faig això ja puc plegar», adverteix.

L’article 7 del reglament de terrasses de bar a Andorra la Vella estableix que «l’horari d’obertura al públic de les terrasses podrà anar de les deu del matí a les 12 de la nit». La sanció prevista «per l’incompliment de l’horari fixat», segons l’article 15, és de 300 euros. La competència sobre la contaminació acústica, però, és governamental i se n’encarrega la Policia.

Des del bar també s’ha garantit que no ha tingut mai «cap problema amb la resta del veïnat». Els cònsols del Comú d’Andorra la Vella han manifestat que no tenen constància de cap queixa per soroll a la plaça, sinó el contrari, ja que el veïnat i comerç de la zona estan satisfets de la revitalització del barri.

El comú té plans per a la plaça Guillemó. Recentment, ha retirat la font que ocupava gran part de l’espai públic ja que la majoria de l’any estava tancada i acumulava molta brutícia. Amb la plaça més diàfana, la corporació té previst organitzar més actes i donar més vida a la plaça, organitzant més esdeveniments. Els locals estan encantats, però hi ha un bar que està cansat d’estar en el punt de mira d’uns veïns. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT