PUBLICITAT

Més de 20 casos al mes per lesions i maltractaments

  • En mig any s'han cursat 132 infraccions contra la integritat física i moral fora de l'àmbit domèstic
  • La gran majoria tenen la qualificació penal de contravencions, però s'han produït 19 delictes
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Fora de l'àmbit domèstic i amb relació ja a les infraccions penals contra la integritat física i moral, així com lesions i maltractaments, la Policia té comptabilitzats, en el primer semestre de l'any, 132 casos d'aquest tipus d'incompliments de la llei que han estat denunciats. Una xifra que genera una vintena de denúncies al mes per aquestes infraccions que es produeixen en format de baralles, insults, amenaces i enfrontaments violents en espais públics i també en privats.

Els voltants dels locals nocturns, però també alguns espais d'oci com ara parcs i llocs de trobada de joves, són els escenaris més propicis on es produeixin enfrontaments i baralles. Des del servei de la Policia no han volgut remarcar els llocs on s'esdevenen, perquè diuen que han estat múltiples i per tota la zona geogràfica del Principat.

D'aquestes 132, 113 estan qualificades penalment com a contravencions i només 19 són delictes. Aquestes xifres suposen un lleuger descens respecte a les denúncies d'aquesta tipologia del primer semestre de l'any passat, en què es van produir 149 casos d'infraccions penals contra la integritat física i moral, per lesions i maltractaments.

Si ho mirem per mesos, el mes de gener és, tant aquest any com el passat, el període on més enfrontaments o baralles es produeixen. Val a dir que les festes de Nadal, amb més afluència als punts d'oci nocturn, són un factor important en aquest aspecte. Per contra, febrer és el mes en què n'hi ha menys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT