PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

40.000 € per a la Creu Roja

El Govern ha renovat per quatre anys el conveni d’ajuda humanitària

Per EL PERIÒDIC

El ministre d'Exteriors i Benno Kocher, ahir.
El ministre d'Exteriors i Benno Kocher, ahir. | SFGA/JAVILADOT
El Govern ha renovat per quatre anys més l’acord que manté amb el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) –firmat el 2012 i renovat el setembre del 2015– mitjançant el qual atorga 40.000 euros anuals de finançament en concepte de contribucions d’ajuda humanitària.
El cap d’unitat de la Divisió per a la recerca de finançaments del CICR, Benno Kocher, es va reunir ahir amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Kocher va valorar molt especialment l’eficiència de l’acord de col·laboració que el Govern manté amb el CICR.

Durant la reunió, el cap d’unitat va explicar a Saboya que els punts d’acció principals del CICR es focalitzen a l’Àsia Central, en zones d’Àfrica i a l’Amèrica del Sud i, en els últims anys, sobretot, a Síria, una zona en guerra des de fa sis anys que travessa la crisi humanitària més gran i complexa de l’actualitat. Tant Kochner com el ministre andorrà van coincidir en destacar les grans dificultats que hi ha per abordar la gestió de la crisi de refugiats.

El CICR és una institució humanitària neutral, imparcial i independent, que treballa en la prestació de protecció i assistència humanitàries a les víctimes dels conflictes armats i d’altres situacions de violència.

PLATAFORMA D’ONG / D’altra banda, la Plataforma Conjunta d’Acció Humanitària de les ONG d’Andorra ha enviat 10.000 euros per a les necessitats dels refugiats en la seva arribada a Europa i que són atesos en els camps habilitats, a través de les ongs que treballen sobre el terreny (Càritas, Creu Roja, Intermón Oxfam i Unicef). La Plataforma ja ha enviat 34.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT