PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un assessor fa de cap de departament a Encamp

Troguet i Lafoz critiquen un contracte irregular d’un càrrec del comú

Per E. J. M.

Una sessió de consell de Comú d’Encamp.
Una sessió de consell de Comú d’Encamp. | TONY LARA
Els consellers de Liberals + Independents del Comú d’Encamp, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, denuncien que una persona contractada com a assessora, en realitat, exerceix de cap de Departament de via pública i aparcaments. Els consellers han presentat una carta al comú perquè rectifiqui i «es modifiqui el contracte». Troguet va recordar ahir que el comú té dos mesos per respondre i, si no ho fa, «es prendran les accions necessàries». «És un càrrec de confiança, però organitza reunions i firma els correus com a cap de departament», va afegir.

Els liberals recorden que una plaça d’aquestes característiques s’ha de cobrir amb personal de dins de l’Administració i, si no es cobreix la plaça, convocar un edicte extern. Per tant, les tasques que està assumint aquesta persona no corresponen a l’estipulat pel reglament comunal. A més, Troguet i Lafoz adverteixen que s’està seguint el mateix procediment per incorporar una persona al Departament de recursos humans, «quan hi ha gent dins del comú amb més titulació», va puntualitzar Troguet.

Quan els consellers liberals van entrar al comú ara fa sis mesos, al càrrec de confiança se li havia esgotat el contracte de «relació especial», però se li ha renovat. A més, els membres de l’oposició coincideixen amb els seus col·legues de la minoria socialdemòcrates en què «s’ha de posar ordre en els recursos humans». Troguet va lamentar que hi ha treballadors que fa «18 anys que són eventuals» i va insistir que han demanat «l’organigrama» comunal i que encara no se’ls ha facilitat. Al Comú d’Encamp treballen 350 persones però l’equip de govern no facilita a la minoria l’organigrama amb qui fa què i quin departament ocupa. Troguet també va criticar que se’ls nega documentació quan, com a consellers electes, hi tenen dret.

INICIATIVA JOVE / D’altra banda, Joves Liberals d’Andorra (JLA) ha iniciat un seguit de trobades amb associacions que treballen en l’àmbit de la igualtat. L’objectiu de les reunions és conèixer les experiències i els reptes de les entitats per aconseguir una societat més justa, i elaborar propostes per aconseguir-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT