PUBLICITAT

AESE vol implantar l'energia eòlica i hidràulica a Sant Julià i a Ordino

  • L'estudi de viabilitat és favorable i el projecte serà presentat aquest any
  • L'associació mantindrà els carregadors elèctrics tot i la baixa acollida
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Molins de vent generadors d'energia elèctrica instal.lats en una zona muntanyosa. Foto: JOAN CASTRO

Dos mesos després que l'Associació d'Entitats del Sector Energètic (AESE), posés en marxa el projecte d'instal.lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, l'entitat ja treballa en una nova iniciativa relacionada amb l'energia sostenible. AESE vol generar electricitat a partir de l'energia del vent i de l'aigua, i pretén desenvolupar-la, en un primer terme, a les parròquies de Sant Julià de Lòria i d'Ordino.

D'aquesta manera, i tal com va explicar el portaveu de l'associació, Joan Carles Grau, la idea és presentar el projecte de generació d'energia eòlica i hidràulica abans que finalitzi l'any. "Ens trobem al 50% dels treballs d'estudi", va manifestar el portaveu. Actualment ja tenen com a punt de defensa un estudi de viabilitat que han encarregat a experts en la matèria. Aquesta anàlisi conclou que el projecte és factible a Andorra quant a impacte mediambiental, i afegeix que suposaria un bé per al país en termes energètics.

El següent pas és estudiar si la proposta és factible per a l'entitat econòmicament parlant. "Nosaltres hi creiem, però ara són els números els que han de demostrar que surt a compte tirar-ho endavant", va afirmar Grau.

Hi ha, però, una problemàtica paral.lela que caldrà solucionar abans que els molins de vent i les turbines hidràuliques siguin una realitat a Ordino i de Sant Julià. Les lleis actuals, també la llei de l'energia que s'està desenvolupant actualment, no autoritzen aquests projectes, ja que "només donen la permissivitat a Feda", va informar Grau. Caldrà, per tant, aplicar modificacions a la normativa o iniciar converses amb la parapública.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT