PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Pere Valls, president de la Federació de Discapacitats

El difunt també representava l’ens per l’Alzheimer

Per El Periòdic

Pere Valls presidia la FAAD i l'AAMA
Pere Valls presidia la FAAD i l'AAMA | Tony Lara
El president de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Pere Valls, va morir ahir. Diverses entitats i autoritats del país van començar a expressar ahir les seves mostres de condol a través de les xarxes socials, un suport que no ha cessat hores d’ara.
 
A més de representar les persones amb minusvalidesa del país des de fa ara gairebé dos anys, Valls també encapçalava l’Associació Andorrana per la Malaltia de l’Alzheimer (AAMA). Aquesta última agrupació de suport, de fet, va constituir-la ell mateix quan la seva dona era diagnosticada amb la infermetat.
 
Valls, que entrava a substituir Lluís Samper en la presidència de la FAAD al 2014, havia estat ferm lluitador per la inserció, dins del món laboral, de la gent amb discapacitats. Encara en la línia de defensa dels drets de les persones amb minusvalies, es va caracteritzar per la seva insistència vers el Govern per tal que afavorís l’accessibilitat als edificis públics. Per últim, i entre altres aspectes defensats, tenia com a fonament l’assoliment de la igualtat. 
 
En l’àmbit de l’Alzheimer, la seva representació es va centrar en incentivar la formació de les persones que la pateixen. Amb aquest objectiu, va reunir-se amb el representant del copríncep francès i va col·laborar amb entitats privades per tal de potenciar aquest vessant. Valls, que va aconseguir avançaments importants, no va poder superar la seva malaltia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT