PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els petits de l’Esbart de les Valls s’estrenen ballant temps a través

El festival que se celebra demà a l’Auditori Nacional commemora els cinc anys d’existència de l’entitat

Per m.c.

Dues fileres de joves membres del cos en una intervenció a la plaça Major d’Ordino.
Dues fileres de joves membres del cos en una intervenció a la plaça Major d’Ordino. | Tony Lara
Una simbiosi entre tradició i modernitat envairà demà l’Auditori Nacional d’Andorra, arribada de la mà de l’Esbart de les Valls del Nord. Tot coincidint amb la celebració dels cinc anys d’ençà del naixement de l’entitat, els més petits del cos s’estrenen amb un recorregut dansaire a través del temps. 
 
Les seccions dels petits, infantils i juvenils debuten de manera oficial aquest dissabte 4 de juny a les set del vespre a Ordino, en un festival obert a tot el públic i l’entrada al qual és lliure.
 
La tradició que per si sola entranya un Esbart serà el punt de partida de les danses que es presentaran i que tindran el contemporani i elements més moderns com a punt final. Una transacció dels balls més tradicionals a les melodies actuals.
 
L’esdeveniment mostrarà en un primer moment el seu origen per acabar amb peces innovadores: la clàssica bolangera tan comunament interpretada pels esbarts dansaires serà interpretada pel cos representatiu d’Ordino i de la Massana «amb ritmes jazzístics», a càrrec de l’autor montpellerí Pascal Comelade. Així ho va exposar Sandra Tudó, encarregada de la codirecció del cos juntament amb Pilar Capdevila. Ambdues són, alhora, les creadores de les coreografies que els grups d’entre 3 i 16 anys interpretaran demà davant del públic en un esdeveniment pensat per a la celebració del primer lustre de vida. 
 
Agraïments per la trajectòria/ L’acte cerca ser «un agraïment» però també «una posada en valor» del que l’Esbart dansaire de les Valls del Nord constitueix per a la cultura d’Ordino i de la Massana però, alhora, de tot el país. Així, el programa per al festival es farceix d’alguna novetat per al públic però hi tindran també lloc moments més «emotius» així com reminiscències dels inicis. Tudó no va voler desvetllar els factors sorpresa però en va avançar que es tractarà, en tot cas, de parts entranyables. En definitiva, la trobada, de la que ja s’ultimen els darrers detalls d’organització, vol ser una mostra del que s’ha avançat en el poc temps que ha transcorregut des que l’ens emprenia camí, però també un recull dels millors moments d’ençà d’aquest naixement.
 
Per a tal comesa no només s’ha vetllat per perfeccionar els balls i intervencions dels menuts de la casa; els elements escènics així com les melodies que els revestiran han estat curosament seleccionats. Fins i tot el vestuari dels ballarins remetrà al passat i la tradició sense deixar de fer referència a la modernitat i la voluntat de renovar-se. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT