PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Sans: «A Encamp, el tema dels recursos humans és una disbauxa»

El conseller a l’oposició critica que el comú no tingui organigrama

Per E. J. M.

Joan Sans i Pere Marsenyach, del PS, al Comú d’Encamp.
Joan Sans i Pere Marsenyach, del PS, al Comú d’Encamp. | TONY LARA
El tema dels recursos humans és una disbauxa», afirma contundent el conseller socialdemòcrata al Comú d’Encamp, Joan Sans. El representant de la minoria lamenta que l’equip de govern actual «no sap de quins recursos humans disposa a cada departament. Han mogut tantes fitxes que no saben on les tenen col·locades», afegeix. Sans manté que «la forma de funcionar del comú actual és una altra respecte el mandat anterior, el tarannà és un altre», subratlla.

El socialdemòcrata es va manifestar ahir molt molest després d’assabentar-se que el comú ha decidit, unilateralment, contractar cinc eventuals per al departament d’higiene per als pròxims cinc o sis mesos. Sans estava convocat ahir a la tarda a una reunió informativa sobre la possible contractació d’eventuals, però va assabentar-se per un mitjà de comunicació que la decisió ja estava presa, per tant, el conseller va rebutjar assistir a la cita. «Estem acostumats al menysteniment de l’oposició, però això és una actuació extrareglamentària. Un funcionament tan descarat no s’havia fet mai», va valorar Sans.

El socialdemòcrata va recordar que existeix la Comissió d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura del Comú d’Encamp, on hi ha representada majoria i minoria i el cap del departament responsable, i és en aquesta comissió on s’ha d’explicar tècnicament les necessitats de contractació dels eventuals. «Ara ens ho trobarem a l’ordre del dia de la pròxima reunió de la Comissió de Recursos Humans», va puntualitzar Sans, «però no hi haurà els tècnics d’higiene per argumentar-ne el per què». El conseller entén que hi ha necessitat de reforçar el departament d’higiene, però exigeix conèixer-ne la justificació tècnica. A més, prenent la decisió mitjançant la comissió és com les aportacions de la minoria poden constar en acta.

De fet, Sans va subratllar que en l’última comissió ja van parlar de la mancança de recursos en higiene que pateixen tant Encamp com el Pas de la Casa. «Ara, per unes queixes d’una veïna i d’altres que s’hi han sumat, la reacció del comú ha estat gens coherent». «Per què cinc eventuals per a sis mesos? Al Pas hi ha molta necessitat de neteja tota l’hivern», va afegir.

Per a Sans, la gestió dels recursos humans és «poc seriosa, hi ha un disfuncionament molt greu» que repercuteix el personal del comú i, de retruc, la ciutadania. «S’aplica una política de pedaç mal feta. En la gestió de recursos humans, l’equip de govern va perdut», va concloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT