PUBLICITAT

Andorra la Vella

Conveni amb l’OMT per regular els allotjaments

El Govern aprovarà «properament» la llei per entrar-la a tràmit

Per marisa da costa

Els allotjaments turístics seran sotmesos a una normativa validada a nivell internacional.
Els allotjaments turístics seran sotmesos a una normativa validada a nivell internacional. | Tony Lara
L’Organització Mundial del Turisme (OMT) assessorarà el Govern en el procés de desenvolupament de la Llei general de l’allotjament turístic, el reglament pel qual s’ha de posar ordre al mosaic que ara per ara composa l’oferta d’estàncies esporàdiques i que ha despertat polèmica entre el sector a causa de la competència deslleial i l’intrusisme que desemboquen de la manca d’una normativa en aquest sentit. El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, que va informar del nou acord amb l’entitat internacional durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat ahir, no va fixar una data per a la submissió del document al procés parlamentari, però va assegurar que «properament serà aprovada pel Govern» i entrada a tràmit.
 
La signatura de l’acord de cooperació entre l’OMT i l’Executiu cerca la col·laboració d’ambdós organismes en el desenvolupament d’un nou mètode de catalogació dels allotjaments turístics, on l’existència d’instal·lacions per a estades vacacionals que no acompleixen requisits de qualitat ni satisfan les quotes impositives a què es troba sotmès el sector ha desencadenat polèmica i exigències per part d’empresaris de l’hoteleria i la restauració que denuncien, principalment, una competència desieial.
 
El paper que l’OMT assumeix amb la prestació d’aquest assessorament és la contribució a la redacció dels reglaments de classificació que inclourà la futura normativa. A la seva vegada, l’organisme rebrà el suport d’una empresa que, segons es va informar ahir des del Govern, té experiència en aquest àmbit al Principat. Es tracta de Magma Hospitality Consultin, una consultora especialitzada en el sector hoteler i, més concretament, en la reputació en línia i els sistemes de classificació d’allotjaments turístics.
 
Millora de la qualitat/ La llei d’allotjaments turístics neix amb l’objectiu, segons va informar el ministre portaveu, de garantir la «qualitat del servei» així com millorar «l’atenció als clients». D’altra banda, Cinca veu en aquesta col·laboració una garantia de l’acompliment dels paràmetres internacionals; la participació de l’organització mundial en la redacció de la Llei que ha de regular els allotjaments turístics suposarà paral·lelament una «validació» de l’oferta del país.
 
Nous reglaments/ Amb l’aprovació de la normativa es tiraran endavant altres reglaments que afecten a les diferents modalitats i grups d’allotjaments turístics, per exemple. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT