PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La reposició de ‘La Venus de les pells’ clou la 48a Temporada

L’obra la interpreten Joan Hernàndez i Jèssica Casal

Per E. J. M.

Jèssica Casal i Joan Hernàndez, a ‘La Venus de les pells’.
Jèssica Casal i Joan Hernàndez, a ‘La Venus de les pells’. | TONY LARA
Joan Hernàndez i Jèssica Casal es tornen a posar en la pell del dramaturg Marc Novach i l’actriu Vanda Von Dunayev, respectivament, per representar de nou La Venus de les pells, un espectacle produït per l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) i dirigit per Alfons Casal. Curisosament, tant l’actor com el director són ara els codirectors –juntament amb Mònica Vega– de l’ENA. La funció, que clourà la 48a Temporada de teatre d’Andorra la Vella, tindrà lloc demà, al Teatre Comunal a les 21.30 hores.

La Venus de les pells és metateatre, teatre dins del teatre.  L’obra presenta Marc Novach, un director que ha adaptat la novel·la La Venus de les pells (1870), de Leopold von Sacher-Masoch, el precursor del sadomasoquisme. El director organitza un càsting per trobar l’actriu idònia per protagonitzar l’obra i, quan ja ho dóna per perdut, arriba una actriu que sembla tot el contrari al que estava buscant, però, a poc a poc, la Vanda Jourdan, es revela com una autèntica dominatrix.

Unes 200 persones van assistir a les dues funcions de La Venus de les pells que es van representar el setembre passat al teatre de les Fontetes de la Massana, dins de la temporada 2015 de l’ENA, i ara hi ha l’oportunitat de reviure la intensitat dramàtica de l’obra.

Tant Hernàndez com Casal van demostrar un gran talent interpretatiu actuant i, alhora, fent d’actors que fan d’actors... Un text al qual cal estar atent perquè no tot és el que sembla. I no es facin il·lusions, perquè de sadomasoquisme i sexe no en veuran pas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT