PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Lataste deixa un càrrec marcat pel ‘cas BPA’

El representant del copríncep francès ha estat un any i mig al país

Per EL PERIÒDIC

Thierry Lataste saluda els parlamentaris a Casa de la Vall.
Thierry Lataste saluda els parlamentaris a Casa de la Vall. | ANA/M.T.
El representant del copríncep francès, Thierry Lataste, deixa el càrrec per anar a representar el govern francès a Nova Caledònia. En el seu acte de comiat, Lataste va recordar que el seu mandat ha estat marcat pels atemptats contra la revista satírica Charlie Hebdo i la sala Bataclan a França, i per la crisi BPA a Andorra, un cas que va esclatar dos mesos després que assumís el càrrec. Precisament, sobre el cas BPA, Lataste va recordar que França va aportar la seva experiència i la seva ajuda a l’hora de transmetre el missatge a les autoritats europees i americanes. El diplomàtic va subratllar que l’objectiu era que les decisions que es prenien a Andorra poguessin ser «conegudes, respectades i considerades com la resposta adequada a la crisi» a l’estranger. Per al representant del Govern francès, «les decisions s’han pres ràpidament i responent a les exigències internacionals», segons informa l’ANA.

COMIAT DEL PAÍS / Lataste va visitar ahir el país per acomiadar-se de les autoritats andorranes després de gairebé un any i mig en el càrrec. El diplomàtic va ser nomenat cap del gabinet de François Hollande i, en conseqüència, també representant del copríncep francès el 5 de gener del 2015. Acompanyat del director de gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, Lataste va ser rebut ahir al matí al Consell General per la subsíndica general, Mònica Bonell, i es va reunir amb els presidents i presidents suplents dels tres grups parlamentaris: Ladislau Baró i Miquel Aleix (DA), Josep Pintat i Jordi Gallardo (Ld’A) i Pere López i Víctor Naudi (grup mixt).

Pel que fa a les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), Lataste va opinar que Andorra, per la seva situació geogràfica i els seus interessos econòmics, necessita un acord estable i que defineixi el camí de les relacions futures amb la UE. El diplomàtic francès considera que les negociacions que s’han iniciat «van pel bon camí».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT