PUBLICITAT

WASHINGTON

Els Estats Units alerten del perill d’atemptat al Tour de França

El departament d’Estat adverteix del risc que hi ha a Europa a l’estiu

Per EL PERIÒDIC

Una tanca pel pas de Tour de França el juliol de l’any 2009.
Una tanca pel pas de Tour de França el juliol de l’any 2009. | TONY LARA
Els Estats Units posen la por al cos a la seva ciutadania. El departament d’Estat va emetre ahir una alerta de viatge per a Europa davant del «risc de potencials atacs terroristes» contra «grans esdeveniments i llocs turístics», entre els quals hi ha el Tour de França, segons informa Europa Press. El més gran esdeveniment ciclista arribarà al país el 10 de juliol i el 12 de juliol prosseguirà la cursa.

L’alerta terrorista s’ha difós com a part «dels esforços continus del departament d’Estat per proporcionar informació sobre fets rellevants als estatudinencs en els seus viatges a l’estranger, alertem del risc de potencials atacs terroristes a Europa contra grans esdeveniments, llocs turístics, restaurants, comerços i transports», diu la nota.

Entre els potencials objectius terroristes, els Estats Units mencionen «esdeveniments esportius a gran escala», com el Tour de França, que tindrà lloc entre el 2 i el 24 de juliol, i l’Eurocopa, que es disputarà a França entre el 10 de juny i el 10 de juliol. Washington adverteix que «el gran nombre de turistes que visiten Europa en els mesos d’estiu seran un dels principals objectius dels terroristes que planegen atemptats en llocs públics, especialment en els grans esdeveniments».

Una altra cita potencialment en risc és la Jornada Mundial de la Joventut, que se celebrarà a Cracòvia (Polònia) entre el 26 i 31 de juliol, amb la presència del Papa, i s’hi esperen uns 2,5 milions de visitants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT